EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χριστούγεννα: Στην "κατάψυξη" τα ορεινά της χώρας - Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Κάτω από το μηδέν οι θερμοκρασίες το πρωί των Χριστουγέννων σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Στο Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν ο υδράργυρος έφτασε τους -8,4 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 2:00:24 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν σημειώθηκαν το πρωί των Χριστουγέννων στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ανήλιο Μετσόβου (-3,8), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-2,8), στο Βαρικό Φλώρινας (-2,8), στο Μέτσοβο (-2,7) και στο Νευροκόπι (-2,6 βαθμοί).

Σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-8,4 βαθμοί), στο Χ/Κ Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-4,9 βαθμοί) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3,6 βαθμοί).

Το επόμενο τριήμερο η Αθήνα θα χαρακτηρίζεται από τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικούς ανέμους, με θερμοκρασίες γύρω στους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου . Από το Σάββατο και μετά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου. Πάμε να δούμε τι καιρό θα κάνει σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

 

 
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345