EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο όλο το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 5:13:07 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Στα λευκά ντύθηκε και η Ελλάδα, μετά το παρατεταμένο καλοκαίρι, καθώς το τελευταίο 24ώρο η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά έως και 20 βαθμούς κελσίου.

Σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος κατρακύλησε κάτω από το 0, ενώ χιόνια από χθες το βράδυ βλέπουν και οι κάτοικοι της Αττικής, στα βόρεια προάστια. Στα λευκά και η Πάρνηθα με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος προς το τελεφερίκ. Κλειστή είναι και η παλιά Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών στο ύψος της Μαγούλας για τα φορτηγά. Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 1 έως 06 βαθμούς και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη βόρεια Ελλάδα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί στην Κοζάνη και στη Φλώρινα ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των αυτοκινήτων στα ορεινά των νομών Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αχαΐας και Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας .

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στην ορεινή περιοχή των Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο, σπεύδει στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα στην υγεία τους και υπάρχει επικοινωνία μαζί τους.

Ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ Ρεθύμνου (Πολιτικής Προστασίας), Αντώνης Μπαγιαρτάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως τέσσερις άνδρες έφτασαν στην περιοχή με οχήματα 4χ4, αλλά σήμερα το πρωί διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να κινηθούν.

Ο καιρός σήμερα αναμένεται σχετικά βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και πιθανώς πρόσκαιρα στα ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από μείον 08 έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στο ιόνιο έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με χιονόνερο και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας. Στην Εύβοια και τις Σποράδες πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα θαλάσσια έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από μείον 03 έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο αιγαίο έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Aττική
Kαιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 06 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Kαιρός: τοπικές νεφώσεις. πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από μείον 01 έως 03 βαθμούς Κέλσιου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή
Kαιρός: στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρητη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Κρήτη νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ετικέτες

χιόνια, καιρού, κρύο,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345