EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΛΑ !!!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 7:08:51 πμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Το άκρως χειμωνιάτικο πρόσωπο του, θα μας δείξει για ακόμη μια φορά ο καιρός, καθώς τις προσεχείς ημέρες τα χιόνια θα κατηφορίσουν σε πεδινές περιοχές, με το λευκό επισκέπτη να πολιορκεί πολλές πόλεις. Η Βόρεια Ελλάδα, ετοιμάζεται να ντυθεί στα λευκά και να παραδοθεί στο λευκό επισκέπτη, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα εισβάλουν στον Ελλαδικό ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία, με τη βοήθεια των Βοριάδων που θα φτάσουν τα 8 - 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός, ήδη σήμερα έχει σημειώσει αλλαγή, με αποτέλεσμα να σημειώνονται βροχές σε πολλές περιοχές, ενώ χιόνια έχουμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από την Τετάρτη το απόγευμα όμως, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση, με τα χιόνια να κατεβαίνουν και στα πεδινά της Βόρειας χώρας.

Σήμερα Τρίτη, σε όλη τη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Βορειοδυτικής χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί έως 4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στη Δυτική και Νότια σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ενώ από στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση το βράδυ.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Αρχικά σε πρώτη φάση, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά σταδιακά από το απόγευμα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας και από το βράδυ πλέον και σε περιοχές έως τα 500 μέτρα υψόμετρο της Ηπείρου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές έως τα 400 μέτρα υψόμετρο των παραπάνω περιοχών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες τις περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με μηδενικό υψόμετρο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης, αν και για λίγες ώρες δεν αποκλείεται το χιονόνερο να μετατραπεί σε χιόνι και σε αυτές τις περιοχές. 

Οι άνεμοι την Τετάρτη θα στραφούν σε Βόρειους, ενισχυόμενοι σταδιακά στα 9 μποφόρ. Αποτέλεσμα αυτό θα έχει τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο, καθώς πολύ ψύχρες αέριες μάζες θα εισβάλουν στον Ελλαδικό χώρο. Έτσι από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά, πολλές περιοχές της χώρας, θα αρχίσουν να παραδίνονται στο λευκό επισκέπτη, ο οποίος της Πέμπτη θα πολιορκήσει για ακόμη μια φορά το λεκανοπέδιο Αττικής, με τα χιόνια να φτάσουν έως τα 300 μέτρα υψόμετρο του Νομού.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, χιονοπτώσεις αναμένονται στη Μακεδονία, τη Δυτική - Βόρεια Θεσσαλία και τη Θράκη. Χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως τα 300 μέτρα υψόμετρο των παραπάνω περιοχών, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και των Βορειότερων περιοχών της Κεντρικής Στερεάς και Βόρειας Εύβοιας, οι χιονοπτώσεις να κατέβουν έως τα 200 μέτρα υψόμετρο. Την Πέμπτη το απόγευμα, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική και σταδιακά τη Βόρεια χώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μέσα από το Ski.gr αλλά και το Xalazi.gr καθώς επίσης και μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές του Radio Xalazi με το οποίο, μπορείτε να συνδεθείτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται στη δεξιά στήλη της σελίδας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345