EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ο Didie Couche αποσύρετε μπαίνοντας στο Πανθεον των Σκιερ

Εσπασε το Ρεκορ του Μυθικού FRANZ KLAMER

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 1:05:28 μμ
ΠΗΓΗ: FIS-SKI.com     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Kitzbuhel, Αυστρία
 
Ο Didier Cuche θυελλώδης  εν μέσω θυελλωδών συνθηκών   κέρδισε  για πέμπτη φορά τον Αγώνα Ελεύθερης  κατάβασης στο Hahnenkamm μόλις δύο ημέρες μετά την αναγγελία της αποχώρησής του από τους αγώνες σκι στο τέλος της σεζόν 2012.  Ο Cuche έχει πλέον ξεπεράσει τον  μεγάλο  Αυστριακό  Franz Klammer με τις περισσότερες νίκες στο  Kitzbuhel.

«Ήταν μια μεγάλη κούρσα ", δήλωσε ο Klammer, ο οποίος παρακολουθούσε τον Cuche στον αγώνα του  με τους αυστριακούς προπονητές και αθλητές. «Ήταν φανταστικός. Στο κάτω μέρος, έδειξε σε όλους πώς να το κάνουμε. "

Cuche, ξεκινώντας 19ος , ήταν πίσω από  Puchner (ο οποίος είχε τρέξει 4ος), για σχεδόν ολόκληρη την κούρσα μέχρι την Querfahrt-μια έντονη στροφή   κοντά στο κάτω μέρος της διαδρομης. Με άψογη  τεχνική και ικανότητα σε αυτό το τμήμα ( Zeilschuss) και στο  άλμα του βρέθηκε  0,07 δεύτερα  πίσω για να τελειώσει 0,36 μπροστά. Ο Kroell και Baumann που εκινουσαν 20 και 21 δεν μπορούσε να τον πιάσει.

Αν και ένας Ελβετός πήρε  τη νίκη, οι Αυστριακοί δεν απογοήτευσαν τους οπαδούς τους. Οι  30.000 θεατές είδαν τους αυστριακούς   Romed Baumann  στην δεύτερη, τον Klaus Kroell στην  τρίτη, και Joachim Puchner στην  τέταρτη θέση, όλοι τους μέσα σε τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου από τον νίκητη.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με χιονόπτωση και  ομίχλη, και συνθήκες χαμηλης ορατότητας .Σχεδόν ενα μέτρο χιόνι έπεσε στο Hahnenkamm μέσα σε 24 ώρες, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους  να αφαιρέσουν  το χιόνι για να αποτρέψουν  μια   ακύρωση του αγώνα  αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας  της Παρασκευής Σούπερ G ακυρώθηκε λόγω των συνθηκών. Με χαμηλή ορατότητα και όλο και περισσότερο χιόνι να συσσωρεύεται στην διαδρομή  του αγώνα, οι συνθήκες μόνο χειροτέρευαν για όσους εκκινούσαν πίσω.  Η διαδρομή   ήταν μικρότερη από τα 3,3 χιλιόμετρα της κλασικής διαδρομης   και ξεκίνησε από τα 2 χιλιόμετρα- τη χαμηλότερο επιλογή  σημείου εκκίνησης ( Alte Schneise) το οποίο είναι ιστορικά κοινό λόγω των αλλαγών στον αγώνα εξαιτίας των δύσκολων  συνθηκών του  Ιανουαρίου στο  Kitzbuhel , το διαστημα  2000-09, για παράδειγμα αγώνας του  Streif έγινε με πλήρες πρόγραμμα   μόνο  τα  τέσσερα από τα 10 χρόνια.

 

Cuche κέρδισε με χρόνο 1,13,28 δευτερόλεπτα, περίπου 45 δευτερόλεπτα ταχύτερα από ό, τι ετρέξε στην προπόνηση   που έλαβε χώρα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα κάτω τον καθαρό μπλε ουρανό στην πλήρη δισδρομη.  Ο Cuche δήλωσε, ωστόσο, ότι ξεκινώντας από μια θέση πίσω  δεν είχε ιδιαίτερη  ανησυχία για τον ίδιο. «Ένας αθλητής δεν σκέφτεται πάρα πολύ γι 'αυτό την ημέρα του αγώνα, επειδή θα πρέπει να επικεντρωθείς σε  αυτόν " είπε ο Cuche  . «πρεπει   να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από οπουδήποτε ξεκινήσουμε . Προσθέτοντας: «Δεν ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν έτρεχα μπροστά , αφού την προηγούμενη φορά που είχα τρέξει  μπροστά , κέρδισα επίσης", δήλωσε γελώντας Cuche.

 Έχει κερδίσει το Hahnenkamm  Downhill , το 1998, 2008, 2010 και 2011.



Μετά τον αγώνα, οι Αυστριακοί αστειεύτηκαν, λέγοντας ότι  ελπίζουν πως  είναι η τελευταία φορά που ενας Ελβετος  τους περνει  την κορυφή του βάθρου "τους" στο Kitzbuhel καθως ο  Cuche ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει τα σκι και τις  μπότες του   στο τέλος της σεζόν . Στα 37 του, ο Ελβετός Σκιέρ σπεσιαλίστας  στην ταχύτητα είναι ο μεγαλύτερος  σε ηλικία νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελευθερης Καταβασης.
Είπε ότι η αναγγελία της αποχώρησής του την Πέμπτη τον βοήθησε να «απολαύσει τον αγώνα περισσότερο," και, τελικά, τον βοήθησαν να κερδίσει. Στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι «είναι το είδος της ένα δελτίο," γι 'αυτόν να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πότε θα ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση, και να επικεντρωθεί στην σκι αγώνες το υπόλοιπο της σεζόν.

Όταν Klammer ρωτήθηκε αν ήταν απογοητευμένος που Cuche έχει σπάσει ρεκόρ του, είπε: "Τα ρεκορ ηταν  γραφτό να σπάσει."

Vanessa Pierce
Μεταφραση Ρέτζιος Περκλής για το SKI.GR










 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345