EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Η χιονοδρομικη εμπειρια του Καϊμακτσαλαν

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 12:38:04 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Γεια σε ολους, παιρνω αφορμη να γραψω νιωθωντας αγανακτισμενος μετα απο ενα τετραημερο (26-29/12/2011) που πηγα για σκι στο Καϊμακτσαλαν.

Πραγματικα δεν καταλαβαινω πως λειτουργει και γιατι επιτρεπει η πολιτεια να λειτουργουν τετοια χιονοδρομικα στη χωρα μας δυσφημιζοντας τον χειμερινο τουρισμο στην Ελλαδα.

Προκειται κυριολεκτικα για ενα πρωτογονο με ολη τι σημασια της λεξης χιονοδρομικο κεντρο, και θα εξηγησω αμεσως.

Φτανοντας στον υπεροχο Αγ.Αθανασιο στις 26 του μηνα γρηγορα-γρηγορα απλως αφησαμε τα πραγματα μας και ανεβηκαμε (εγω η γυναικα μου και τα δυο παιδια μας, ολοι 'σχετικα καλοι σκιερ) στο χιοναδρομικο για μια πρωτη γευση περιπου 14:00μμ, και εκει αρχισε η κωμωδια.

1) Πληρωσαμε για μιαμιση ωρα σχεδον ολοκληρο εισιτηριο (συνολο 40 ευρω).

2) Οταν ζητησα να βγαλω οικογενιακο με καποια εκπτωση με κοιταξανε ειρωνικα.

3) Το ιδιο συνεβει οταν ζητησα να παρω καρτες και για τις 4 ημερες και αφου σταματησανε να γελανε μου ειπαν να πηγαινω καθε πρωι εκει να τους βλεπω.

4) Μετα ξεκινησαμε για σκι, αλλα πως οταν ολο το βουνο εξυπηρετειται απο ενα πιατακι… ολος ο κοσμος να ανεβει στο βουνο με ενα πιατακι, καταπληκτικο !!!

5) Ενταξει ανεβαινεις στη μεση του βουνου και τι βλεπεις μα φυσικα... ενα πιατακι για να κανεις σκι, γιατι θα μου πειτε οτι υπαρχει και το διθεσιο εναεριο ΑΛΛΑ ποιος παει κατα κει αφου θες 20 λεπτα τουλαχιστον να ανεβεις λιγο πιο πανω και για να κατεβεις απο το καρεκλακι πρεπει να εχεις ικανοτητες κασκαντερ.

6) Τωρα αν θες να κανεις μια πιο μακρια διαδρομη για να το ευχαριστηθεις και πας απο την κορυφη εως την βαση, αυτο ειναι αδυνατον εκτος και κατεβαινεις την πιστα με ηλιγγιωδη ταχυτητα και αποφυγεις κοσμο και μηχανηματα γιατι στη μεση της πιστας μεσολαβει ενα πλατωμα σχεδον ανηφορικο εκατο μετρων οπου πρεπει να περπατησεις με τα πεδιλα στα ποδια η στα χερια οπως κανανε πολλοι.

7) Αν τωρα γινουν ολα αυτα και παλι δεν μπορεις να φτασεις στη βαση κανοντας σκι γιατι τα τελευταια εκατο μετρα ειναι μια αυτοσχεδια παιδικη χαρα που κατακλυζεται απο πιτσιρικια με ελκηθρα, οικογενειες που βολταρουν, ζευγαρακια που βγαζουν φωτογραφιες και αρχαριους που τους επιτρεπεται,παροτι υπαρχει πολυ μεγαλη και ωραια πιστα αρχαριων, να μαθαινουν σκι.

8) Α ξεχασα και το συπληρωνω τωρα παροτι ανηκει στην αρχη της ιστοριας μου οτι δεν παιρνεις καρτες πλεον στα συγχρονα χιονοδρομικα αλλα κατι παμπαλαια αυτοκολλητα χαρτακια που τουλαχιστον τα παιδια μου δεν ξερανε τι ηταν. Συνεχιζω στο ιδιο νουμερο οτι αυτα τα χαρτακια τα δειχνεις μια φορα στη βαση και περνας ενα ειδος face control (οπως μας ειπαν σε σχετικη ερωτηση μου γιατι δεν μας τα ξαναζητησανε) και μετα σε θυμουνται, φυσικα οπως καταλαβαινετε πρεπει να ημουν απο τους ελαχιστους που πληρωσανε το εισιτηριο τους.

Δυστυχως το καϊμακ ειναι ενα πανεμορφο βουνο, αλλα στη μορφη που ειναι και εκμεταλευεται απο καποιους δεν εχει μελλον. Νομιζω οτι εχει μεγαλες δυνατοτητες και αν καποιος το εστηνε σωστα θα μπορουσε να συγκριθει με πολλα χιονοδρομικα του εξωτερικου τα οποια εχω επισκευθει.

Μεχρι να γινουν ομως ολα αυτα ειναι κριμα να τρωνε τα λεφτα του κοσμου, και θα προσπαθω να αποτρεπω καθε φιλο και γνωστο απο δω και περα που γυρναει την Ελλαδα για σκι να το επισκευθει.

 

Ευχαριστω ολους για το χρονο σας

 

Φιλικα

 

Ραμαντανης Γιωργος






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345