Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 8:33:15 μμ
ΠΗΓΗ: in.gr
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Υλικά
Κύρια Υλικά
Σπανάκι, ½ κιλ., για τη γέμιση
Μάραθο, 1 ματσάκι/-α, για τη γέμιση
Κρεμμύδι φρέσκο, 5 τμχ., ψιλοκομμένα, για τη γέμιση
Πράσο, 4 κουταλ. της σούπας, ψιλοκομμένο, για τη γέμιση
Αλάτι, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, για τη γέμιση
Πιπέρι, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, για τη γέμιση
Αλεύρι, 500 γρ., για το φύλλο
Ελαιόλαδο, 3 κουταλ. της σούπας, έξτρα παρθένο, για το φύλλο
Λεμόνι, 1 κουταλ. της σούπας, χυμός, για το φύλλο
Νερό, 1 φλιτζάνι/-α, για το φύλλο
Αλάτι, για το φύλλο
Ελαιόλαδο, για το φύλλο
Εκτέλεση
Πλένουµε πολύ καλά, στραγγίζουµε και ψιλοκόβουµε το σπανάκι και το µάραθο. Σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα κρεµµυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουµε το σπανάκι, το µάραθο, δύο φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για 45, περίπου, λεπτά. Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουµε το αλάτι και το πιπέρι και µόλις κρυώσουν τα χόρτα τα βάζουµε σ’ ένα τρυπητό ώστε να στραγγίσουν το λάδι τους. Ετοιµάζουµε τη ζύµη για το φύλλο και την αφήνουµε 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουµε το φύλλο και κόβουµε δίσκους 8 εκ. Σε κάθε τέτοιο δίσκο τοποθετούµε µια µικρή ποσότητα από χόρτα, διπλώνουµε και κλείνουµε µε προσοχή, πιέζοντας µε ένα καθαρό πιρούνι τις άκρες και δηµιουργώντας µικρά µισοφέγγαρα. Τηγανίζουµε τις χορτόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο µεριές, µέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις σερβίρουµε ελαφρά ζεστές ή κρύες σε θερµοκρασία δωµατίου.