EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Στόχος μας να επισπευτεί ο διεθνής διαγωνισμός για τα ‘Τρία Πηγάδια’.

Θα πληρωθούν σύντομα οι εργαζόμενοι της ΤΑΒ. Aντώνης Μπουρδάνος πρόεδρος ΤΑΒ στα «Έπεα»

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 12:16:18 μμ
ΠΗΓΗ: 009 EPEA.COM.GR     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

    Με τον πρόεδρο της ΤΑΒ κ. Αντώνη Μπουρδάνο επικοινωνήσαμε πριν από λίγο, αναφορικά με την επίσχεση εργασίας που προχώρησαν 4 από τους 5 εργαζόμενους αορίστου χρόνου της ΤΑΒ ( Τρία Πηγάδια), οι οποίοι ανησυχούν για το εργασιακό μέλλον τους, αλλά και για τον χρόνο  καταβολής  των οφειλόμενων μισθών τους. Το συνολικό δε ύψος των οφειλομένων, μαζί με αυτά των εποχικών υπαλλήλων, αγγίζει τα 40.000 ευρώ. 

    Ρωτήσαμε τον κ Μπουρδάνο  ( ο οποίος πραγματικά προσπαθεί καθημερινά για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης)  για το αν ευσταθούν οι αγωνίες των εργαζομένων περί καταβολής όλου του μισθώματος ( αν φυσικά ευοδωθεί ο βραχυχρόνιος διαγωνισμός μίσθωσης ) σε ΙΚΑ κ αι ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι ίδιοι. Ο πρόεδρος της ΤΑΒ μας δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει ρύθμιση με δόσεις,  τόσο για το ΙΚΑ των εργαζομένων(σε βάθος 3-4 χρόνων), όσο και για την οφειλή προς τη ΔΕΗ και επομένως οι πρώτοι που θα πληρωθούν θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

     Σύμφωνα με πληροφορίες μας επίσης, όρος της προκήρυξης του βραχυχρόνιου διαγωνισμού είναι η προκαταβολή, με την υπογραφή των συμβολαίων του 30% του τιμήματος ( που δεν μπορεί να είναι κάτω από 200.000 ευρώ) , άρα θα υπάρξει ρευστότητα για την καταβολή των οφειλομένων μισθών.

    Ο κ. Μπουρδάνος μας τόνισε ότι αν φυσικά δεν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα καταβάλουν το μίσθωμα , η ΤΑΒ θα δουλέψει μόνη της και αυτή την περίοδο τα «Τρία Πηγάδια». «Δεν το αποκλείουμε. Κύριο μέλημά μας όμως είναι να επισπευσθεί όσο το δυνατόν, η διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού, συντομεύοντας κατά πολύ το χρονικό διάστημα που απαιτείται» μας είπε ο κ. Μπουρδάνος, ο οποίος φυσικά δήλωσε ότι αισθάνεται πικραμένος για την επίσχεση εργασίας που προχώρησαν οι 4 από τους 5 εργαζόμενους αορίστου χρόνου της ΤΑΒ, αφού η δημοτική επιχείρηση, ως Α.Ε πλέον, θα μπορούσε να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία στους νεκρούς μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ( άνοιξη-καλοκαίρι) και να μην υπάρχουν οι οφειλές αυτού του μεγέθους στο προσωπικό. «Φυσικά και δεν το έκανα γιατί οι εργαζόμενοι έχουν τις οικογένειές τους» μας είπε ο πρόεδρος της ΤΑΒ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να λυθεί σύντομα το πρόβλημα και οι εργαζόμενοι να λάβουν τους μισθούς τους.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345