Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 12:30:51 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Για σήμερα αγαπητοί φίλοι και φίλες σας προτείνω ένα νοστιμότατο κρασάτο χταποδάκι με ελιές και μάραθο . Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε δύο κιλά φρέσκο η κατεψυγμένο χταπόδι, τέσσερα ξερά κρεμμύδια, ελαιόλαδο και κόκκινο ξηρό κρασί από ένα ποτήρι, τέσσερις φρέσκες ώριμες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, δύο δαφνόφυλα και ένα φλιτζάνι του τσαγιού μάραθο.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας το χταπόδι μας από το δόντι του και αφού τα ξεπλύνουμε σχολαστικά το τεμαχίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ώστε να τραβήξει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα μόνο με τα δικά του υγρά.
Καθαρίζουμε το χταπόδι από το δόντι και το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια και προτού σωθούν τα υγρά του ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και μετά από πέντε λεπτά τα κρεμμύδια μας ψυλοκομμένα και τα δαφνόφυλλα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μάραθο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τις ελιές και τις χοντοκόβουμε και περνάμε τη ντομάτα από το ρεντέ. Ενσωματώνουμε τις ελιές με τη ντομάτα στην κατσαρόλα και αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά ακόμη να βράσει το φαγητό. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε ώστε να μας δέσει η σάλτσα. Είναι ένας υπέροχος μεζές αλλά μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο με την προσθήκη ζυμαρικών
Καλή σας απόλαυση και "Καλή Παναγιά" σε όλους
Δημήτρης Μάντσιος
www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax 2332022212