Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 6:22:05 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Αγαπητές φίλες και φίλοι οι μελιτζάνες στα φόρτε τους στα μποστάνια και στις λαϊκές Σήμερα σας προτείνω ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό και γευστικό φαγητό τα γιαλαντζί παπουτσάκια
Θα χρειαστούμε 8 μεγάλες μελιτζάνες, 8 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο, 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ½ ποτήρι ελαιόλαδο, 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί, ελάχιστη ζάχαρη αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Θα τα φτιάξετε ψήνοντας στο φούρνο για 20 λεπτά τις μελιτζάνες ολόκληρες στους 185 βαθμούς σε ένα λαδωμένο ταψί. Και ενώ αυτές θα ψήνονται κόβετε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια κάθετα στην φορά τους σχηματίζοντας λεπτές λωρίδες και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να τσιγαρίζονται . Πολτοποιείται το σκόρδο και ψιλοκόβετε τη ντομάτα και το μαϊντανό
Σβήνετε τα κρεμμύδια με το κρασί και τα βάζετε τις ντομάτες το σκόρδο και το μαϊντανό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια ραντίζετε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε και ριγανίζετε, συμφωνά με τις προτιμήσεις σας.
Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύεται για ακόμη 10 λεπτά.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις ανοίγεται με ένα μαχαίρι με μια κόντρα μήκος τομή και με ένα κουτάλι αφαιρετέ λίγη από την ψίχα της τοποθετώντας την στα μαγειρεμένα κρεμμύδια.
Ανακατεύεται το μίγμα και γεμίζετε τις μελιτζάνες.