EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες!

Καλά τα νέα για τους ποδηλάτες, αφού με υπουργική απόφαση, τα ποδήλατα θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν όλη την ημέρα στις λεωφορειολωρίδες! Διαβάστε από πότε θα ισχύσει η ρύθμιση και τι προβλέπει.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 7:51:18 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Πράσινο φως στην κυκλοφορία των ποδηλάτων στις λεωφορειολωρίδες, που βρίσκονται εντός δακτυλίου, έδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με απόφασή του.

Η ρύθμιση θα ισχύσει δοκιμαστικά από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011, ώστε να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της στη λειτουργία των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

 

Όπως προβλέπει η ρύθμιση, τα ποδήλατα θα πρέπει να κινούνται σε μονή γραμμή (όχι δηλαδή το ένα δίπλα στο άλλο) στο δεξιό άκρο της λεωφορειολωρίδας, δίπλα στο κράσπεδο της οδού, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς, ώστε να υπάρχει χώρος για να κινούνται τα λεωφορεία και τα υπόλοιπα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

 

Τονίζει επίσης ότι οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οφείλουν να παραχωρούν απόλυτη προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα υπόλοιπα οχήματα, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνει και στην ασφάλεια των ποδηλατών, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης και κατάλληλη σήμανση επί των ποδηλάτων, ώστε να είναι ασφαλής και διακριτή η κίνησή τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

 

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται να κινούνται εντός της λεωφορειολωρίδας, οφείλουν να σέβονται τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιτρεπόμενη ταχύτητα και τους ελιγμούς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντούν ποδηλάτες στη διαδρομή τους.

 

Πού θα κυκλοφορούν ποδήλατα

 

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των ποδηλάτων θα επιτρέπεται στις λεωφορειολωρίδες που βρίσκονται στις οδούς:

 

* Βασ. Σοφίας, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Ακαδημίας και  Πυρρή και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Τσόχα και Ακαδημίας

* Φειδιππίδου, μεταξύ των οδών Μεσογείων και Κηφισίας

* Σταδίου, μεταξύ των οδών Σταύρου και Βουκουρεστίου

* Βασ. Κωνσταντίνου και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Βασ. Αλεξάνδρου

* Πατησίων, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Μετσόβου και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Πανεπιστημίου

* Συγγρού στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Ζίννη και Διάκου

* Ακαδημίας, μεταξύ της πλ. Κάνιγγος και της οδού Ιπποκράτους

* Μαυρομματαίων, μεταξύ των οδών Βασ. Ηρακλείου και Ιουλιανού

* Ηπείρου, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων

* Ιπποκράτους, μεταξύ των οδών Κατσώνη και Σόλωνος

* Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Ξιφίου

* Αλεξάνδρας, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος και στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Πατησίων και Σούτσου

* Σωκράτους, μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς

* Ερατοσθένους, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος, και

* Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ των οδών Μιχαλακοπούλου και Βασ. Σοφίας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345