EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Εξελιξη κακοκαιρίας Τριτη 30 12 2014 Τα Χιόνια Έχουν Ήδη Κατέβει Στα Πεδινά

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 2:51:40 μμ
ΠΗΓΗ: eviaweather.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: Sirios

Κακοκαιρία με θυελλώδεις βοριάδες, πολύ κρύο, πολλά χιόνια κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα ως και σε πεδινές περιοχές, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα (ενδεικτικές περιοχές: Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, δυτική Αττική, Φωκίδα, ανατολική Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), ισχυρό παγετό (κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας) όπως και καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, θα μας απασχολήσει από Τρίτη 30/12 ως και τα ξημερώματα Παρασκευής 2/1/2015.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από βορρά προς νότο και ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά σε Θεσσαλία (και στα πεδινά), βόρεια Εύβοια, τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και ως το βράδυ της Τρίτης θα χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Στερεάς (δυτική Αττική πιθανόν πρόσκαιρα και στα πεδινά) και της βορειοανατολικής και ανατολικής Πελοποννήσου, όπως επίσης και σε δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα ως πολύ χαμηλά υψόμετρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν ως πολύ θυελλώδεις!

Ίδια εικόνα περίπου και τη Τετάρτη με πολύ θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις στις προαναφερθείσες περιοχές (εκτός από τη δυτική Ελλάδα όπου και τα φαινόμενα θα σταματήσουν σταδιακά), ενώ όσο οδεύουμε προς το βράδυ, τα χιόνια θα κατεβαίνουν ακόμη χαμηλότερα σε ανατολική στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα τη νύχτα προς τη Πέμπτη και εντός του λεκανοπεδίου Αττικής) ενώ θα επιμείνουν και στη κεντρική – ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο ως πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ίδια εικόνα και στην αρχή της Πέμπτης 1/1, με τα χιόνια σταδιακά να υποχωρούν προς τις νοτιοανατολικότερες ηπειρωτικές περιοχές και από το μεσημέρι να εξασθενούν. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις με εξασθένηση από το βράδυ.

Καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα, στις Κυκλάδες, τη Κρήτη, Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στη κεντρική και βόρεια χώρα (τοπικά ως -10 βαθμούς τα ξημερώματα Τετάρτης, Πέμπτης, Παρασκευής)! Προσοχή στους δρόμους και στα χωράφια!

Μεγάλη ύψη χιονόστρωσης κατά τόπους στη κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία (ενδεικτικές πόλεις: Λαμία, Βόλος, Λάρισα). Προσοχή στην εθνική οδό και ιδιαίτερα στις προαναφερθείσες περιοχές τόσο κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης ως και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 Ο χιονιάς έχει ήδη μπει δυναμικά σε μεγάλο σύνολο της κεντρικής και νότιας χώρας αλλά και στον νομό Αττικής. Η ψυχρή μάζα φαίνεται πως έχει έρθει σχετικά νωρίτερα απο αυτό που υπολογιζόταν και έτσι σε συνδυασμό με τους σχετικά κηρότερους ΒΒΔ ανέμους έχουμε σε πολλές περιοχές χιονοπτώσεις ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Αυτή την ώρα χιονίζει σε πεδινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής αλλά και στην Εύβοια. Αναφορές για χιονόπτωση έχουμε ακόμη και απο τα παραθαλάσσια τμήματα της Δυτικής Αττικής καθώς χιόνισε καθαρά πρίν απο λίγο στην Ελευσίνα. Μέσα στο λεκανοπέδιο χιονίζει σχεδόν απο τα 200μ υψόμετρο ενώ χιονόνερο πέφτει στα υπόλοιπα τμήματα.  Παντως με την είσοδο του ΒΑ άνεμου πιο αργά το πιθανότερο είναι να ανέβουν λίγο τα υψόμετρα χιονόπτωσης, μέσα στην νύχτα προς Τετάρτη όμως θα ξαναπέσουν.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345