Υλικά για περίπου 20 πιτάκια
1 πακέτο φύλλο κουρού
1-2 μπρόκολα, περίπου 1.800-2.000 γραμμ., καθαρισμένα, σε μπουκετάκια
200 γραμμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. κασέρι, τριμμένο
100 γραμμ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
λίγο σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και 1 κ.σ. αλάτι ζεματάμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά, το πιπέρι και το μπέικον.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια (μέγεθος καρυδιού) και το αναμειγνύουμε προσεκτικά με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε το φύλλο και με τη βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε δισκάκια.
Βάζουμε σε κάθε δισκάκι από 1 κ.σ. γέμιση και το κλείνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Απλώνουμε τα πιτάκια σε ταψί, τα λαδώνουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Tip
Η ίδια πίτα γίνεται και με κουνουπίδι ή μισό μπρόκολο και μισό κουνουπίδι.