EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιονοδρομικά και απόσταση έκριναν την πληρότητα την περίοδο των εορτών

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 1:44:09 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Καθημερινή»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

 

Ικανοποιητικά εξελίχθηκε η ταξιδιωτική κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών σε προορισμούς που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα και διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα.

Στον αντίποδα, σε μακρινούς προορισμούς η κίνηση ήταν μειωμένη, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν άνοιξαν καν μονάδες για την περίοδο των εορτών. Σε ό,τι αφορά το τρέχον τριήμερο της εορτής των Θεοφανίων, σε ορισμένους προορισμούς η πληρότητα των μονάδων είναι υψηλότερη σε σχέση με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων των περιοχών.

Καλάβρυτα: Αυτό το τριήμερο η πληρότητα των μονάδων στα Καλάβρυτα βρίσκεται στο 100%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής, Ντίνο Δαφαλιά. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, η πληρότητα έφθασε στο 85%. Τις ενδιάμεσες ημέρες από τις εορτές κινήθηκαν ακόμη υψηλότερα, στο 90%, λόγω έναρξης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 23 Δεκεμβρίου.

Ευρυτανία - Καρπενήσι: «Μας βοήθησε η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, που άνοιξε πριν από τα Χριστούγεννα» σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, Παναγιώτης Μαντζούφας. Η πληρότητα των μονάδων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην περιοχή έφθασε στο 90%, ενώ αυτό το τριήμερο αγγίζει το 100%.

Αράχωβα: Η πληρότητα αυτό το τριήμερο φθάνει έως 90% στις μονάδες της Αράχωβας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Γιάννη Γεωργακό. Τα Χριστούγεννα έφθασε στο 90% και την Πρωτοχρονιά στο 70%. Τη θετική εξέλιξη αποδίδει στη μείωση των τιμών μεταξύ 20% και 40%, στην εγγύτητα της Αράχωβας με την Αθήνα, γεγονός που περιορίζει τη δαπάνη για βενζίνη, και στην έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια: «Υπάρχουν καταλύματα που δεν άνοιξαν καν στις εορτές» αναφέρει για τα Ζαγοροχώρια ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος. Στα 5 αστέρων ξενοδοχεία η πληρότητα έφθασε στο 60% Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ενώ στα 2 και 3 αστέρων δεν ξεπέρασε το 40% τα Χριστούγεννα και το 30% την Πρωτοχρονιά, σημειώνει.

Πήλιο: Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο μέσος όρος της πληρότητας των μονάδων στο Πήλιο διαμορφώθηκε στο 60%, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης. Στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα η πληρότητα έφθασε στο 80%, στο Κεντρικό Πήλιο έως 70%, ενώ στο Ανατολικό Πήλιο κάτω από 50%. Οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 25%.

Τρίκαλα Κορινθίας: Από τις 23 Δεκεμβρίου έως σήμερα η πληρότητα στα καταλύματα των Τρικάλων Κορινθίας βρίσκεται στο 100%, σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής, Νίκος Θεοδωράτος. Αποδίδει την εξέλιξη αυτή στο ότι ο προορισμός είναι κοντά στην Αθήνα, στην έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού της Ζήρειας και στη μείωση των τιμών έως 20%.

Καστοριά: Αυτές τις ημέρες με τα Ραγκουτσάρια (τοπικό έθιμο) έχουμε 100% πληρότητα, σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Ιορδάνης Μιχαηλίδης. Ακυρώσεις σημειώθηκαν στις εορτές εξαιτίας του αποκλεισμού από τον εγκλωβισμό οδηγών στην Εγνατία Οδό λόγω χιονόπτωσης πριν από τα Χριστούγεννα.

Τρίκαλα: Η μέση πληρότητα στην περιοχή των Τρικάλων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κινήθηκε στο 30%, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Γιάννης Κουρούπας, 50% χαμηλότερα από πέρυσι. Οπως τονίζει «δεν ήρθαν επισκέπτες ούτε από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού». Επίσης, αναφέρει ότι τουριστικά γραφεία από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα δεν είχαν συμμετέχοντες και ακύρωσαν τα προγράμματά τους για την περιοχή.

Φλώρινα: Τα Χριστούγεννα η πληρότητα στη Φλώρινα έφθασε στο 90% και στο Αμύνταιο στο 70%, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Μιχάλης Παρλάμης, ενώ την Πρωτοχρονιά και στις δύο περιοχές ήταν κάτω από 50%. Εγιναν πολλές κρατήσεις από νέα ζευγάρια που έκαναν οικοτουρισμό και μειώθηκαν οι κρατήσεις από οικογένειες. Αυτές τις ημέρες σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις, τονίζει.

Θράκη: Από τις χειρότερες η πληρότητα των τελευταίων 20 ετών για όλη την περίοδο των εορτών στα ξενοδοχεία της Θράκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του προορισμού, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Κρατήσεις από την ελληνική αγορά δεν υπήρχαν. Την Πρωτοχρονιά, η πελατεία προήλθε, κυρίως, από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345