EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Baileys Irish Cream

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 7:36:50 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Περιγραφή

Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το  φτιάξουμε σπίτι μας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
  • 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
  • 2 κουτ.γλ.  βανίλια
  • 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
  • 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
  • 1 κουτ.σούπας βραστό νερό
 
 
 
 
 

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το  σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη  βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να  ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Στη  συνέχεια αποσύρουμε απο τη  φωτιά και  προσθέτουμε το  νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι  γεύσεις. Να διευκρινίσω επίσης οτι η γλυκερίνη παίζει πολυ σημαντικό ρόλο, καθώς  είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας ετσι ωστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του  και χαλάσει. Στην υγειά μας






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νοέμβριος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301