Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 9:40:38 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Μια ελαφριά και νόστιμη γλυκιά συνταγή, που δεν θα σου προσφέρει μόνο απόλαυση αλλά και προστασία. Περιέχει 36% λιγότερες θερμίδες και 65% λιγότερα λιπαρά από την κανονική εκδοχή της.
Προετοιμασία: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες 2 κουτιά μπισκότα βρώμης 250 γρ. βούτυρο 1 κουτί ζελέ φράουλα 400 γρ. σαντιγί
200 γρ. φράουλες 2 κ.σ. κορν φλάουρ 3 κ.σ. ζάχαρη 1-2 φακελάκια βανίλια
1. Χτυπάς το βούτυρο στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτεις τα μπισκότα. 2. Απλώνεις το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
3. Χτυπάς την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί της. 4. Διαλύεις το ζελέ σε ένα ποτήρι νερό με 2 κουταλιές ζάχαρη και το αφήνεις στο ψυγείο να πήξει για λίγη ώρα. 5. Ρίχνεις τη σαντιγί στο ζελέ μαζί με τις 2 βανίλιες και ανακατεύεις καλά. 6. Ρίχνεις το μίγμα στη στρώση των μπισκότων και στη συνέχεια βάζεις το ταψί στο ψυγείο για λίγη ώρα. 7. Λιώνεις τις φράουλες και όταν είναι έτοιμο το μίγμα το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το κoρν φλάουρ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αδειάζεις σε ένα σκεύος μέχρι να κρυώσει. 8. Χύνεις το μίγμα πάνω στη στρώση με τη σαντιγί και το βάζεις για λίγες ώρες στο ψυγείο για να παγώσει. 9. Σερβίρεις το γλυκό κρύο.
Tip Πριν τη σερβίρεις καλό είναι να την αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου μόνο για 35 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα 283 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνη, 31 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 17 g λίπος, 7 g κορεσμένα λιπαρά, 206 mg νάτριο