Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 7:27:43 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Οι ζέστη καλά κρατεί και σήμερα προτείνω κάτι πολύ δροσιστικό και γευστικό αναψυκτικό που εύκολα θα το κάνετε όλοι στο σπίτι σας και θα το χαρούν πολύ αυτοί που θα το προσφέρετε. Θα χρειαστούμε 2 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 κιλό ζάχαρη και 2 1/2-3 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Πλένουμε πολύ καλά 2 από τα φρούτα (λεμόνια ή πορτοκάλια), τα σκουπίζουμε και ξύνουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη. Στη συνέχεια στύβουμε όλα τα φρούτα και κρατάμε το χυμό τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη φλούδα του φρούτου και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το νερό και πετάμε το ξύσμα. Ξαναβάζουμε το νερό στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και να «δέσει» ελαφριά. Προσθέτουμε το χυμό του φρούτου ανακατεύοντας, μέχρι πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια, κλείνετε τι καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε το αναψυκτικό μας με 3-4 κουταλιές από το σιρόπι και αραιώνοντας το με νερό ή με ανθακούχα σόδα και πάγο και μερικά φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Tips: Εάν τα πορτοκάλια σας είναι πολύ γλυκά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ή να προσθέσετε στα υλικά και χυμό από 2-3 λεμόνια, που θα δώσουν στην πορτοκαλάδα σας μια ευχάριστη υπόξινη γεύση.
Καλή απόλαυση