Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 7:35:56 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa
Αν και μύρισε καλοκαίρι οι καθημερινές βροχές μας παρατείνουν την ανοιξιάτικη διάθεση και εγώ σήμερα σας προτείνω ένα ανοιξιάτικο φαγητό το κλέφτικο και για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε από άπαχο κρέας σε ίσες ποσότητες από χοιρινό μοσχάρι και ζυγούρι περίπου 1800 γρ σε σύνολο, 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 200 γρ καπνιστό μπάτσο 250 γρ. ελειόλαδο,1 πράσινη πιπεριά, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 1 σφηνάκι νερό, αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Πρώτα θα κόψουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια θα το πουδράρουμε με λίγο πιπέρι θα το σκεπάσουμε με μια ζελατίνη και θα το βάλουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Μόλις είμαστε έτοιμοι θα ψιλοκόψουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και την πιπεριά και θα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Αφού ξανθύνουν βάζουμε τα αναμιγμένα πιπεράτα κρέατα και τα σοτάρουμε και αυτά. Μόλις σωθούνε τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και ριγανάρουμε προσθέτουμε λίγο νερό, το μπάτσιο και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε σε λαδόκολλα μετά το σβήσιμο του με το κρασί και να το ψήσουμε σε γάστρα και σε σιγανό φούρνο 160, βαθμών για 2,5 έως 3 ώρες.
Έχει μια μικρή διαδικασία αλλά γίνεται ποιο μαλακό και ενσωματώνει καλύτερα τα αρώματα του.
Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκυριακο.