EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιονίζει στη Β. Ελλάδα - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 12:22:54 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Έθνος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Χιονοπτώσεις σημειώνονται το πρωί της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαιτέρως στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κατερίνης, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νομού της Χαλκιδικής. Χιονόνερο πέφτει στον Προμαχώνα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Ομαλά διεξάγεται σήμερα το πρωί, η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τη χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και του Αγίου Βασιλείου. Ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη παραμένει ανοιχτός την ώρα αυτή. Στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν,του Σελίου και των «3-5 Πηγαδιών» καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και του παγετού σε αρκετά σημεία.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Μέσω παρακαμπτηρίου διεξάγεται η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατάνου λόγω κατολίσθησης.

Απαραίτητες ειναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς από το 20ό έως 30ό χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου), στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας από 18ο - 28ο χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου), στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (από 30ό - 40ό χιλιόμετρο μέσω Νεστορίου) και στην επαρχιακή οδό Κοζάνης - Λάρισας από το 26ο έως το 51ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς:

  • Αρνισσας – Χ/Κ «Βόρας» από 15ο έως 25ο χλμ.
  • Αρνισσας – Νέου & Παλαιού Αθανασίου
  • Κεδρώνα – Άνω & Κάτω Γραμματικού
  • Βέροιας – Σελίου από 45ο έως 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).
  • Βέροιας – Δασκίου από 10ο έως 43ο χλμ.
  • Νάουσα - 3-5 Πηγάδια από 10ο έως 17ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια).
  • Νάουσα - Σελίου από 10ο έως 17ο χλμ.
  • αλλά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης από το 76,5ο έως 98,3ο χλμ.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλυσίδες χρειάζονται στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Αρτας, στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Πύλης και Καλαμπάκας.

Οσον αφορά τη Στερέα Ελλάδα αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Κλειστά σχολεία σε Τρίκαλα - Γρεβενά

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη σχολεία ορεινών περιοχών του νομού Τρικάλων, λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη.

Πρόκειται για σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Πινδεών, Αιθήκων, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Χασίων και Τυμφαίων, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Νεράιδας και Μυροφύλλου.

Εξάλλου, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, κλειστά παραμένουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου λόγω των καιρικών συνθηκών.

Εκτεταμένες ζημιές στην Ζάκυνθο

Σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τη Ζάκυνθο, προκαλώντας κατολισθήσεις υποχώρηση φρεατίων και ζημιές, σε αγροτικές κυρίως καλλιέργειες.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου εξετάζουν μία προς μία τις ζημίες και προσπαθούν να δώσουν στην κυκλοφορία τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει ή έχουν κλείσει από κατολισθήσεις

Οι μεγαλύτερες ζημιές από τις πλημμύρες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο, όπου διαπιστώθηκε ότι το σύστημα απορροής των υδάτων έχει κλείσει από παράνομες χωματουργικές εργασίες, και στα χωριά του κάμπου όπου καλλιεργούνται κυρίως αμπέλια και σταφίδες.

Μέσα στην πόλη σημειώθηκαν ζημιές σε δρόμους και στο αποχετευτικό δίκτυο.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345