EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 01-03/02/2010

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 8:28:49 μμ
ΠΗΓΗ: Meteoclub.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 01-03/02/2010


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο 24ωρο , με σημαντικές βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο κυρίως στη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

 

Δευτέρα 01/02/2010


Ο καιρός: Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο τις πρώτες πρωινές ώρες , πρώτα στα δυτικά - βορειοδυτικά της χώρας και μέχρι τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα τμήματα. Συγκεκριμένα αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική - κεντρική και τη νότια Ελλάδα τις πρωινές ώρες με τάση επέκτασης των φαινομένων ανατολικότερα και βορειότερα εως τις απογευματινές ώρες.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα 1000-1100μέτρα υψόμετρο αρχικά , και προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα στα ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας , και πιθανότατα στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας με τάση εξασθένισης αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σε όλα τα πελάγη με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από αργά το βράδυ , και στροφή των ανέμων στο βόρειο Αιγαίο σε βόρειους με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα κεντρικά και τα υπόλοιπα τμήματα από 8 έως 17βαθμούς κελσίου.

Τρίτη 03/02/2010


Ο καιρός:
Σχεδόν αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα , με κάποιες τοπικές νεφώσεις και μικρά διαστήματα παροδικών χιονοπτώσεων στα πεδινά-ημιορεινά τμήματα εως τα 200μέτρα υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία , ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά , και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά τμήματα από τα 500μέτρα και πάνω. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί τις μεσημεριανές με απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εστιαστούν κυρίως στις Κυκλάδες , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα , οπου προβλέπονται βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές με μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλα τα πελάγη , με τάση ενίσχυσης στο Αιγαίο και την ένταση να φτάνει τα 7 και ίσως τοπικά τα 8μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο.Στο Ιόνιο η ένταση τους δεν θα ξεπερνάει τα 6μποφόρ.
Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα , και το κρύο θα είναι τσουχτερό κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα οπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς κελσίου, και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 12 βαθμούς κελσίου

Τετάρτη 03/02/2010


Ο καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια , οπου θα σημειωθεί χιονόνερο στα νησιώτικα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα των νήσων του ανατολικού Αιγαίου.Βελτίωση θα παρουσιάσει και εκεί από το μεσημέρι και μετά.Μικρή πιθανότητα υπάρχει για σύντομες παροδικές χιονοπτώσεις στον ορεινό κορμό της Πίνδου από τα 300-400 μέτρα και πάνω, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο στα επτάνησα τις μεσημεριανές με απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν βόρειοι μέτριοι εως ισχυροί σε όλα τα πελάγη, οπου η ένταση τους θα φτάνει τα 7μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.
Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές , και στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα να καταγραφεί ολικός παγετός σε περιοχές οπου το υψόμετρο τους είναι άνω των 500 μέτρων, ενώ σε χαμηλότερο υψόμετρο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 με 4 βαθμούς κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9βαθμούς κελσίου.

Τάση καιρού επόμενων ημερών


Βελτιωμένος θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα , με μικρή αλλά σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και την εξασθένιση των ισχυρών βορείων ανέμων στα πελάγη.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345