EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 7:50:56 μμ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Λίγο προτού πέσουν τα πρώτα χιόνια και τα λιφτ στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας- αγαπημένος προορισμός για πολλούς λάτρεις του σκι και των άλλων χειμερινών σπορ- αρχίσουν να "ζεσταίνονται", ο ανταγωνισμός από τις γειτονικές χώρες έχει αρχίσει ήδη να φουντώνει, με τα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως της Βουλγαρίας, να "φλερτάρουν" με την ελληνική αγορά.

Αναζητώντας πειστική "απάντηση" στον ανταγωνισμό, οι Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, προσπαθούν να "χτυπήσουν" τις, κατά γενική ομολογία, ελκυστικές τιμές των" πακέτων" που προσφέρουν οι γείτονες, προσανατολιζόμενοι σε προσφορές και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ωστόσο, θέματα που σχετίζονται με την έλλειψη υποδομών, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και την έλλειψη επισκεψιμότητας δημιουργούν εμπόδια στους- κατά γενική ομολογία- φιλότιμους και ενεργητικούς επικεφαλής και υπαλλήλους των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων, που εργάζονται άοκνα για να μη χαθούν από το τουριστικό "χάρτη".

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προστίθεται κι ένας εξωτερικός "πονοκέφαλος", όπως οι ίδιοι οι παράγοντες τον χαρακτηρίζουν, αυτός από τη Βουλγαρία, που "ακούει" στο όνομα Μπάνσκο.

Τα τελευταία χρόνια, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία από τουριστικά πρακτορεία της Μακεδονίας και της Θράκης, οι Έλληνες επισκέπτονταν σχεδόν με ... μανία τα χιονοδρομικά κέντρα του Μπάνσκο. Μιας περιοχής που "αναδύθηκε" και κατάφερε να αναδειχθεί μέσα σε λίγα μόλις χρόνια στο "χάρτη" του χειμερινού τουρισμού της Βουλγαρίας, αποτελώντας σημαντικό πόλο έλξης, για ντόπιους και ξένους τουρίστες- ιδίως για τους Έλληνες, που σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ανηφορίζουν προς βορρά για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές, μεμονωμένα ή με οργανωμένα γκρουπ.

Κείμενο: Α. Καρυπίδου - Ε. Σοφιανού

Ετικέτες

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345