EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σκουμπρί λαδορίγανη με μαυρομάτικα

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 1:28:32 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ online»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Υλικά  για 4 άτομα

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο ή 1 κ.γ. ξερό
1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. κάρι
100-150 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
4-5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. κοφτή μέλι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κονσέρβες σκουμπρί λαδορίγανη, στραγγισμένο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι και το δαφνόφυλλο βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να διαλυθούν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με το κάρι, την πάπρικα, αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο για 6-8 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών στα μαυρομάτικα και από πάνω το ψάρι. Στο τέλος, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Tip
Αντί για μπαλσάμικο μπορούμε να βάλουμε κανονικό ξίδι.






 

 
 
SOS VERMIO
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ιανουάριος 2019

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123