EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

24ωρη Επιδείνωση Του Καιρού Την Κυριακή

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 11:52:52 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Διαταραχή θα μας επηρεάσει από σήμερα το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Η κακοκαιρία αυτή θα είναι μικρής διάρκειας και θα φέρει βροχές που θα είναι πιο σημαντικές στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα. Τη Δευτέρα το πρωί ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Η τροχιά του χαμηλού που θα περάσει από την Αδριατική προς το βόρειο Αιγαίο θα χωρίσει θερμοκρασιακά αλλά και όσον αφορά στα φαινόμενα την κακοκαιρία σε δύο φάσεις.

Αρχικά και ενώσω το χαμηλό θα είναι δυτικά της Ελλάδας οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο. Χαρακτηριστικό των νοτιάδων αυτών είναι ότι θα φέρουν ένα μικρό φορτίο αφρικάνικης σκόνης πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Οι βροχές θα είναι αρκετές στα δυτικά και βόρεια, τα χιόνια όμως θα περιορίζονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα με αποτέλεσμα στα περισσότερα χιονοδρομικά να το γυρίσει σε χιονόνερο ή βροχή κάτω από τα 1800-2000 μέτρα (αυτό συνεπάγεται ότι το Καϊμακτσαλάν τη γλυτώνει). Τα χιονοδρομικά της νότιας και ανατολικής Ελλάδας θα υποφέρουν περισσότερο, ενδέχεται εκεί πρόσκαιρα να ρίξει χιονόνερο και σε υψόμετρα πάνω από 2000 μέτρα.

Τελικά καθώς το βαρομετρικό θα περάσει στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στρέφονται σε δυτικούς και τσουχτερούς βορειοδυτικούς φέρνοντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Σε αυτή τη φάση οι χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα, θα κατέβουν πολύ χαμηλότερα, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν, συνεπώς δεν αναμένονται αξιόλογες.

Τα χειρότερα έρχονται στη συνέχεια καθώς η πτώση αυτή είναι πρόσκαιρη. Το εκτεταμένο χαμηλό που φαίνεται ότι τελικά θα σχηματισθεί στη νοτιοδυτική Ευρώπη θα φέρει νοτιάδες και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα σταδιακά από την Τρίτη και από τα νότια. Η διάρκεια της θερμής εισβολής στο καταχείμωνο θα είναι για 4-5ημέρες ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε θετικές τιμές ακόμα και σε υψόμετρα μεγαλύτερα από τα 2000 μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νοτιάδες από την Αφρική θα φέρουν πάλι ένα μικρό φορτίο σκόνης πάνω από τον Ελλαδικό χώρο.

Όλα αυτά τα οριακά συμβαίνουν στην Ελλάδα τη στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει βαρύ χειμώνα, πολλά χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερούς ανέμους. Είναι συνηθισμένο βέβαια το γεγονός ο καιρός της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης να έχει τόσο μεγάλες διαφορές με τον καιρό της Ελλάδας, κάποιες φορές μέσα στο χειμώνα συμβαίνει το ανάποδο, δηλαδή η Ελλάδα να έχει βαρυχειμωνιά και περιοχές όπως το Παρίσι, το Λονδίνο κ.λ.π. να έχουν ανοιξιάτικο και ζεστό καιρό.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345