Υλικά για 4 ατομα
8 καλαμάρια καθαρισμένα, μεσαία
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
6 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 ρίζες μαραθόριζας (φινόκιο), κομμένες σε λεπτές φέτες
10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
3 κ.σ. δυόσμος ή μέντα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε στο λαδολέμονο για 2-3 λεπτά. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη μαραθόριζα, τα καλαμάρια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο λαδολέμονο ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και σερβίρουμε.