EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρωτοποριακές βιωματικές εμπειρίες και ευαισθητοποίηση για θέματα ασφαλείας στα Καλάβρυτα

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 7:50:34 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Καλαβρύτων     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, από τις 10-02-2012 έως τις 12-02-2012, οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των οδηγών και των χιονοδρόμων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Καλαβρύτων και το χιονοδρομικό κέντρο. Η παρουσίαση του προγράμματος για την «Ασφαλή οδήγηση και υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ στα χιόνια», αλλά και το «σεμινάριο ασφαλούς χιονοδρομίας και σωστής συμπεριφοράς χιονοδρόμων» διοργανώθηκαν από τον Δήμο Καλαβρύτων, το Χιονοδρομικό του Κέντρο και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Στις εκδηλώσεις του τριημέρου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Ευθύμιος Βαζαίος, οι εκπρόσωποι του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Ευγένιος Πετούμενος και Κατερίνα Δρόσου, ο Αστυνόμος κ. Σπύρος Νιάρος ως εκπρόσωπος της Τροχαίας Αχαΐας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων κ. Κώστας Δελημάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, πολλοί κάτοικοι των Καλαβρύτων και επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου.
Στην παρουσίαση ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς ανέφερε ότι ο Δήμος και το Χιονοδρομικό του Κέντρο στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης, διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις με σκοπό την οδική ασφάλεια στο χιόνι, την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής και την υπεύθυνη και ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ και κατέληξε λέγοντας ότι: «Λιώνουμε στο χιόνι, κάνουμε σκι με ασφάλεια και μαθαίνουμε για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ».
Ο Εκπρόσωπος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Ευγένιος Πετούμενος παρουσίασε τους στόχους του Ινστιτούτου καθώς και τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του ρόλο.
Ο Εκπρόσωπος της Τροχαίας Αχαΐας, αναφέρθηκε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων και των ορισμών του Κ.Ο.Κ. και με συγκλονιστικά παραδείγματα απέδειξε την αδήριτη αναγκαιότητα της συνετής και ασφαλούς οδήγησης, γιατί, αυτό, επιβάλλει η ίδια η ζωή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Ευθύμιος Βαζαίος, ανέφερε ότι, είναι η πρώτη φορά, σε διεθνές επίπεδο, που παρόμοιοι προσομοιωτές, όπως οι προσομοιωτές του Ι.Ο.ΑΣ. ανέβηκαν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και σε Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως έγινε σήμερα, με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς ανέφερε επίσης ότι ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση έκαναν στους κατοίκους των Καλαβρύτων και ιδιαίτερα στους νέους της πόλης μας οι προσομοιωτές που έφερε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», και για τρεις (3) περίπου ώρες που στάθμευσαν μπροστά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό, τους αξιοποίησαν βιωματικά, πάρα πολλοί κάτοικοί και νέοι, καθώς και το σύνολο των οδηγών αυτοκινήτων του Δήμου, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και μέσα απ' αυτή τη βιωματική προσομοίωση συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της ασφαλούς, συνετής και προσεκτικής οδήγησης. Η δράστη στων πόλη των Καλαβρύτων συνεχίστηκε με φιλικό αλκοτέστ, σε τοπικά βραδινά κέντρα διασκέδασης.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπου, οι επισκέπτες μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν βιωματικά.
Πολύ ενδιαφέρον ήταν το σεμινάριο που διοργάνωσε η ομάδα των υπεύθυνων των πιστών του χιονοδρομικού κέντρου. Η παρουσίαση έγινε από τον Vincent Grand και Βασίλη Μαγκλάρα οι οποίοι ανέφεραν αναλυτικά τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι χιονοδρόμοι και επισκέπτες κατά την επίσκεψη τους στο βουνό, την πρόληψη κινδύνων, ενημέρωσαν για τις χιονοστιβάδες και τους κανόνες ασφαλείας του off-piste.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ανακοίνωσε ότι παρόμοιες δράσεις οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν, και το επόμενο διάστημα, στο Δήμο Καλαβρύτων, και ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και στους χώρους συνάθροισης νέων





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345