EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

2 ήμερες εκδηλώσεις για θέματα ασφαλείας επισκεπτών και χιονοδρόμων στο X.K. Καλαβρύτων

Λιώνουμε στο χιόνι, κάνουμε σκι με ασφάλεια και μαθαίνουμε για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 6:56:56 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Καλαβρύτων     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των χιονοδρόμων και φίλων του βουνού, την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση στα χιόνια, υλοποιεί ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του Επιχείρηση το «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων– Πάνος Πόλκας» το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο συνεργάζονται και υποστηρίζουν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξενώντας 3 ειδικούς προσομοιωτές,  οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Χελμό. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο από τους έμπειρους υπευθύνους των πιστών του χιονοδρομικού που θα αφορά στους κανόνες ασφαλείας και τη σωστή συμπεριφορά στο βουνό.

Ο εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησης είναι μία υψηλής τεχνολογίας συσκευή, χάρη στην οποία οι οδηγοί μπορούν να εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση και ορθή διαχείριση των κινδύνων και των δυσκολιών που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει όταν κινείται στο δρόμο. Ο προσομοιωτής θα είναι διαθέσιμος για 4 ώρες στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου (11.00-15.00), το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ασφαλή οδήγηση κάτω από δύσκολες συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ (φορώντας τα ειδικά γυαλιά μέθης) στο βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τις διαχειριστούν. Οι καλύτεροι οδηγοί, μάλιστα,  θα κερδίσουν και δώρα!

Στο σεμινάριο ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς χιονοδρόμων και επισκεπτών, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι χιονοδρόμοι, τον κατάλληλο εξοπλισμό, τους κινδύνους του βουνού καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τις χιονοστιβάδες. Πρόκειται για μια προσπάθεια για την σωστή παροχή οδηγιών προς τους φίλους του βουνού που θα βοηθήσει στην καλύτερη γνώση και πρόληψη.

Ευαισθητοποιημένος, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο, σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών πρέπει να γίνεται με μέτρο και γνώση, γιατί μόνο τότε χαρίζει απόλαυση και αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Με αίσθημα υπευθυνότητας για τους επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους,  δραστηριοποιούνται και τους ενημερώνουν για τους κινδύνους που συνεπάγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο για την οδική ασφάλεια, αλλά και γενικότερα για την ασφάλεια, την υγεία και το κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου.

Φοράμε ζώνες, λοιπόν, και ανηφορίζουμε για τα Καλάβρυτα το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου, στο καλύτερο, ασφαλέστερο και πλέον αξιόπιστο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνουμε σκι, λιώνουμε στο χιόνι, παίζουμε και μαθαίνουμε βιωματικά τα πάντα για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Η εμπειρία του προσομοιωτή και η παρακολούθηση του σεμιναρίου ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο βουνό, είναι μια παροχή δωρεάν για όλους.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345