EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Xιόνια - Βροχές - Κρύο

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 3:44:12 μμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Eπιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τους θυελλώδης ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ και την πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία θα υποχώρηση σταδιακά από την Παρασκευή, όποτε αναμένεται βελτίωση του καιρού στη Δυτική και σταδιακά τη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως τα Χριστούγεννα στην Ανατολική και Νότια χώρα, αλλά θα έχουν ποιο εξασθενημένο χαρακτήρα. Παγετός αναμένεται σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Αναλυτικά ο καιρός έως τα Χριστούγεννα:
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στη Δυτική Ελλάδα, αρχικά λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Σταδιακά όμως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα συννεφιάσει αρκετά και θα βρέξει έως το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Μέχρι το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα, αρχικά τα Κεντρικά και Βόρεια, ενώ από αργά το βράδυ και τα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι που αρχικά θα είναι γενικά ασθενείς έως μέτριοι, αλλά θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και τα Δυτικά στα 7 - 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Σε όλη τη χώρα αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές στα πεδινά της Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας χώρας, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου. Καταιγίδες κατά τόπους έντονες, θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ αρχικά βροχή και σταδιακά χιονόνερο, θα σημειωθεί στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Δυτικής Θεσσαλίας. Οι άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις έως 6 και σταδιακά 7 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα Νοτιοδυτικοί 8 - 9 μποφόρ. Από το βράδυ όμως, θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε Βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση στα 8 - 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στη Δυτική Ελλάδα, από νωρίς το πρωί αναμένεται βελτίωση του καιρού, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά αναμένονται βροχές στα πεδινά της Ανατολικής και Νότιας χώρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και παροδικά ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας χώρας. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της Βόρειας χώρας. Αναμένεται όμως βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι - Βορειοανατολικοί 8 - 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ στα Βόρεια θα σημειωθεί παγετός.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αντίθετα, στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις, όποτε και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, χιονόνερο στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα ωστόσο, θα έχουν αρκετά ποιο εξασθενημένο χαρακτήρα σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ από το βράδυ και μετά, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 7 - 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στη Βόρεια χώρα θα σημειωθεί παγετός.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αντίθετα στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις, όποτε και θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ασθενές χιονόνερο στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ασθενείς παροδικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από το απόγευμα αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 - 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στη Βόρεια χώρα θα σημειωθεί παγετός.
 
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση για τον καιρό και μέσα από τη σελίδα του Ski.gr αλλά και του Χalazi.gr καθώς επίσης και στο  Radio Xalazi με αναλύσεις, συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα, ανταποκρίσεις από διάφορα σημεία της χώρας, ενημέρωση των ακροατών για το που θα υπάρξουν πιθανά προβλήματα, που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και αναλυτική πρόγνωση του καιρού έως τα Χριστούγεννα. Συντονιστείτε στο ιντερνετικο ραδιόφωνο, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και ενημερωθείτε έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις. Για σύνδεση κάντε κλικ στο εικονίδιο του Radio Xalazi που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του Ski.gr






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345