EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 10:12:07 πμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Αρχίζει δειλά - δειλά να υπάρχει αλλαγή στον καιρικό χάρτη της Ευρώπης, που θα έχει αντίκτυπο και στον Ελλαδικό χώρο. Τα ισχυρά χαμηλά βαρομετρικά που διασχίζουν τη Βόρεια Ευρώπη, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες θα φέρουν σταδιακά, το χειμώνα στη χώρα μας. Το προχωρημένο φθινόπωρο, φαίνεται στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου(όπως είχαμε τονίσει σε προηγούμενο δελτίο μας), να μας φέρνει αρχικά βροχές, οι οποίες τόσο μας έλειψαν, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει για λίγο ακόμη σε υψηλό για την εποχή επίπεδα.
 
Σταδιακά όμως και καθώς θα προχωράμε στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα, ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται ποιο χειμωνιάτικος, φέρνοντας σταδιακά τα χιόνια όλο και χαμηλότερα. Ο νέος χρόνος, φαίνεται σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, να μας βάλει πλέον σε χειμωνιάτικους ρυθμούς, με τη θερμοκρασία να προσαρμόζεται στην εποχή, αρκετές βροχές, αλλά και χιόνια τα όποια πλέον, θα κατηφορίσουν ακόμη χαμηλότερα. Η όλη αυτή εξέλιξη μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα. Όλα αυτά όμως, θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα.
 
Για την ώρα ας μείνουμε στο σήμερα, καθώς η Δυτική Ελλάδα δίνει το σύνθημα για τις επερχόμενες ανατροπές στο καιρικό σκηνικό της χώρας μας, αφού η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι αρκετά βροχερή σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, με την υπόλοιπη χώρα ωστόσο να περιμένει να παραλάβει τη σκυτάλη. Γενικότερα αυτή την εβδομάδα, ο καιρός θα δώσει αρκετές βροχές στα Δυτικά, με την Τρίτη και την Παρασκευή να είναι οι μέρες, όπου τα φαινόμενα αυτά θα έχουν ένταση.
 
Αν και στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται γενικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, την Παρασκευή,, θα δούμε να σημειώνονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, που στα Δυτικά και Βόρεια θα έχουν αξιόλογη ένταση. Καταιγίδες σε Ιόνιο και Δυτική Στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Οι Νοτιάδες ωστόσο θα κυριαρχήσουν αυτή την εβδομάδα, με πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε Βόρειους - Βορειοδυτικούς την Παρασκευή, με την ένταση τους να φτάνει τα 8 μποφόρ.

Περισσότερα για αυτές τις εξελίξεις, θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 23.00 το βράδυ, στην εκπομπή του Radio Xalazi "Greek Meteo News", μαζί με όλα τα τελευταία καιρικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τι αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Πότε και με ποιο τρόπο, θα αλλάξει ο καιρός στη χώρα μας. Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Κώστας Πολυχρόνης, σχολιάζει και αναλύει στο Radio Xalazi όλες τις εξελίξεις. Για σύνδεση με  το ράδιο, κάντε κλίκ στο μπάνερ του Radio Xalazi που βρίσκεται στη κεντρική σελίδα του Ski.gr






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345