EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ανάλυση - Πρόγνωση καιρού

Β. Ελλάδα (Κακοκαιρια 17-20/12/09)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 3:12:20 πμ
ΠΗΓΗ: Meteoclub.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Γενικά: Μεταβολή παρουσιάζει απο σήμερα Πέμπτη 17/12 ο καιρός και μέχρι την Δευτέρα 21/12 καθώς διαδοχικά χαμηλά θα επηρεάζουν την χώρα. Συγκεκριμένα ήδη σήμερα Πέμπτη 17/12 απκομμένη ανώτερη διαταραχή προκάλεσε κυκλογένεση στην Ιταλία. Το χαμηλό αυτό θα κινηθεί πρός την Ελλάδα και θα επηρεάσει τον καιρό τόσο σήμερα όσο και αύριο. Νέο χαμηλό θα επηρεάσει την χώρα απο το Σάββατο το οποίο όμως κινούμενο πρός τα Βαλκάνια απο την Ιταλία θα ανεβάσει την θερμοκρασία καθώς θα επικρατήσει ΝΔ ρεύμα. Το χαμηλό της Κυριακής όμως καθώς θα ακολουθήσει νοτιότερη τροχιά θα βάλει στο όριο κρύου-ζέστης την Βόρεια Ελλάδα και απ'οτι φαίνεται τα χιόνια θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα.


Πιο αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη 17/12 προβλέπονται τοπικές νεφώσεις οπού τοπικά ήδη δίνουν ασθενείς βροχοπτώσεις στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη αργότερα όμως θα εξασθενήσουν. Απο το απόγευμα οστώσο οι βροχές θα ενταθούν στην Ήπειρο και θα σημειωθούν καταιγίδες. Βροχές θα σημειωθούν το βράδυ στην Μακεδονία και αργότερα στην Θράκη με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη γραμμή των συνόρων, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν αργά το βράδυ στο ΒΑκο Αιγαίο. Χιόνια πάνω απο τα 1600 με 1700 μέτρα. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς θα στραφούν το απόγευμα σε ΔΝΔ στα πέλαγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 06 εσως 13 βαθμούς. Πτώση απο αργά το βράδυ απο τα ΒΔ.

Θεσσαλονίκη: Με αραιή συννεφιά θα κυλήσει η μέρα που θα πυκνώνει πρός το βράδυ οπότε και θα βρέξει. Άνεμοι ασθενείς απο νότιες διευθύνσεις και θερμοκρασία απο 08 έως 13 βαθμούς.


Για την Παρασκευή 18/12 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα είναι πιο έντονες στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα πέφτουν αρχικά απο τα 1500 μέτρα αρχικά με τάση να κατέβουν χαμηλότερα, πρόσκαιρα ίσως χιονίσει και στα πεδινά της Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Κοζάνη κλπ). Απο το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη. Οι άνεμοι ΔΒΔ στα πελάγη, ΒΑ στην Θράκη και ΒΔ στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, θα ενισχυθούν πρός το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε πτώση, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στην Δυτ. Μακεδονία.

Θεσσαλονίκη: Η μέρα θα κυλήσει με βροχές κατά περιόδους απο αργά το μεσημέρι οστώσο αυτές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρα και πρός το μεσημέρι θα χιονίσει στον Χορτιάτη. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αργότερα όμως θα στραφούν σε ΒΔ ισχυρούς που θα εξασθενήσουν απο το βράδυ και η θερμοκρασία που θα σημειώσει αισθητή πτώση θα κυμανθεί απο 2 έως 9 βαθμούς στην πόλη με την ελάχιστη θερμοκρασία να σημειώνεται τις βραδινές ώρες.


Το Σάββατο 19/12 θα ξεκινήσει με αρχικά καλό καιρό και παγετό σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, γρήγορα όμως και απο το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, ενώ στα πεδινά της Δυτ. Μακεδονίας θα χιονίσει πρόσκαιρα αρκετά πυκνά, οστώσο τα χιόνια θα περιοριστούν αργότερα πάνω απο τα 1600 με 1700 μέτρα στα νοτιότερα τμήματα της Μακεδονίας και στην Ήπειρο και θα είναι πυκνά. Οι βροχές μετά το μεσημέρι θα επεκταθουν και στην Μακεδονία και την Θράκη, οπού στην τελευταία θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν απο ΝΔ διευθύνσεις, στα ηπειρωτικά ασθενείς.  Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα το πρωί του Σαββάτου θα κυμανθεί απο -3 μέχρι 8 βαθμούς εκτός απο την Ανατ. Μακεδονία και την Θράκη οπού η επίδραση του Νοτιά θα είναι μεγαλύτερη και η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Θεσσαλονίκη: Με κρύο θα ξεκινήσει η μέρα και ηλιοφάνεια, οστώσο πρός το μεσημέρι θα συνεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές ενώ αρχικά θα χιονίσει στον Χορτιάτη. Απο το βράδυ οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 βαθμό νωρίς το πρωί μέχρι τους 8 το μεσημέρι.


Την Κυριακή 20/12 σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα με έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, βροχές και χιόνια απο τα 1600 μ. περίπου στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, οπού απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει λόγω των επιφανειακών ψυχρών μαζών που θα κατέβουν μέσω των κοιλάδων που τέμνουν τα σύνορα πυκνές χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται αρχικά στην Φλώρινα και έπειτα σε όλη την Δυτική Μακεδονία όπως και στο Κιλκίς με προοπτική να κατέβουν ακόμη χαμηλότερα πρός το απόγευμα, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ απο τα ΒΔ.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται απο 3 έως 6 βαθμούς στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία το πρωί ενώ σημαντική πτώση θα σημειωθεί απο το μεσημέρι και μετά. Στην Ανάτ. Μακεδονία και την Θράκη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη και εκεί όμως θα πέσει απο το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές που θα ενταθούν πρός το μεσημέρι και θα σημειωθούν χιόνια στο Χορτιάτη. Μετά το μεσημέρι και πρός το απόγευμα χιόνια θα σημειωθούν στα ΒΔ προάστια της Θεσσαλονίκης πάνω απο τα 200 μ. (Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι) ενώ αργότερα είναι πιθανό να χιονίσει και μέσα στην πόλη ενώ υπάρχουν πιθανότητες για χιονόστρωση αυτό όμως θα ξεκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς για να στραφούν απο το μεσημέρι κι'έπειτα σε ΒΔ ισχυρούς οι οποίοι θα ρίξουν την θερμοκρασία η οποία θα κυμαίνεται γύρω στους 6 βαθμούς το πρωί ενώ το βράδυ θα φτάσει το 0.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345