EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 1:45:12 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ online»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα
1 κιλό πατάτες μικρές, με τη φλούδα τους, βιολογικές, καλά πλυμένες
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
360 γρ. τόνο, σε λάδι
1 κ.σ. αλάτι, χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Σαλάτα:
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15-20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν τις κόβουμε στη μέση, τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε ελαφρώς.

Βινεγκρέτ: Σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακινούμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά και την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη ώστε να ενωθούν τα αρώματα.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεκέμβριος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345