EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Περιμένωντας την... αλλαγή

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 11:24:13 πμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Φτάνουμε στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα πλέον είναι σε απόσταση αναπνοής. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, συμπληρώνεται με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τα βουνά της χώρας μας να καταγραφούν σημαντική έλλειψη χιονιού για την εποχή. Όπως όλα δείχνουν, για να δούμε τη χειμωνιάτικη πλευρά του Δεκεμβρίου, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έως τις 15 Δεκεμβρίου, όποτε και ο καιρός φαίνεται μέχρι τότε να είναι γενικά ήπιος με λίγε γενικά βροχές, παροδικές νεφώσεις, διαστήματα ηλιοφάνειας και υψηλές για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασίες.

Σημάδια αλλαγής, δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία, από τις 20 περίπου του μήνα και μετά, όπου θα αρχίσουμε να δεχόμαστε περισσότερες βροχές στη χώρα μας, με τα ορεινά τμήματα της χώρας, να αρχίσουν σταδιακά να δέχονται χιονοπτώσεις, όσο θα πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα. Μένει να δούμε, κατά πόσον θα επαληθευτούν αυτά τα σενάρια, καθώς αξίζει να τονιστεί, πως η εικόνα του καιρού για ένα τόσο μακρινό χρονικό διάστημα, είναι αρκετά ασταθείς. Εμείς εδώ θα είμαστε να σας ενημερώνουμε, για όλες τις εξελίξεις.

Επιμένει λοιπόν ο καιρός σε αυτό το μοτίβο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη γενικότερα, αφού εάν κοιτάξουμε προσεκτικά τον Ευρωπαϊκό χώρο, θα δούμε πως δεν έχουμε καν δείγματα χειμώνα. Στην Ελβετία για παράδειγμα, τα βουνά δεν έχουν ακόμη δεχθεί χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα σοβαρό χτύπημα στον τουριστικό κόσμο της περιοχής, καθώς τα χιονοδρομικά κέντρα, δεν έχουν αρχίσει ακόμη να λειτουργούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα. Φαίνεται πως ολόκληρη γη Ευρώπη, βιώνει ένα παρατεταμένο φθινόπωρο, με τον χειμώνα να μας έρχεται καθυστερημένος και να έχει τελικά μεγαλύτερη διάρκεια.

Όλες αυτές τις εξελίξεις, τις συζητάμε κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή στις 23.00 το βράδυ, στην καιρική εκπομπή Greek Meteo News που μεταδίδεται μέσα από το ιντερνετικο Radio Xalazi με τον Κώστα Πολυχρονη πίσω από το μικρόφωνο. Για να συμμετέχετε και εσείς στην εκπομπή, μπορείτε να συνδεθείτε ακλουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.radioxalazi.gr όπου υπάρχει σχετικό λινκ για σύνδεση με το σταθμό, ενώ όλες τις καιρικές εξελίξεις, μπορείτε φυσικά να τις διαβάζετε και μέσα από το Ski.gr αλλά και μέσα από το http://www.xalazi.gr  όπου υπάρχει συνεχή ροή πληροφοριών.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345