EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Αληθινές ιστορίες από τα 3-5 Πηγάδια

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 11:49:21 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Αληθινές ιστορίες από τα 3-5 Πηγάδια

Πώς να κάνεις σκι αν δεν ανέβεις στο βουνό.

Αφορμή για τα παρακάτω είναι η εξής σκηνή :

Ένα Ηundai προσπερνάει στην κατηφόρα ένα suv Lexus που έχει γλιστρήσει στην άκρη με χιονολαστιχα ,

Και η κύρια λέει στον σύζυγο : Τι το θέλαμε το lexus , ένα τέτοιο έπρεπε να έχουμε.

Χρόνια τώρα που κινούμαι στα βουνά προς τα χιονοδρομικά κέντρα σπάνια αντιμετώπισα προβλήματα στο να φτάσω στο προορισμό μου .

Βέβαια υπήρξαν φορές που ψιλο ταλαιπωρήθηκα και εκνευριστικά ,με διάφορες καταστάσεις .

Το σύνηθες φαινόμενο ταλαιπωρίας είναι κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης η αμέσως μετά από αυτήν ,όταν άλλοι προσπαθούν να φθάσουν γρήγορα στο χ/κ και άλλοι να φύγουν ,και φυσικά ως έλληνες ? νεοέλληνες πρέπει να φροντίσουν γι αυτό οι Άλλοι ,ο δήμος η νομαρχία το κράτος .

Δεν αντιλέγω πως από αυτούς και την ετοιμότητα τους εξαρτάτε κατά το μεγαλύτερο μέρος η διατήρηση των δρόμων ανοικτών , πράγμα που ελάχιστες φορές δεν έχει συμβεί ,(υπήρξαν φορές που με πολύ έντονες χιονοπτώσεις όλα κύλησαν ομαλά ),αλλά τελευταία σε πολλά χ/κ παρατηρείτε το φαινόμενο της δυσλειτουργίας του αποχιονισμου .

Άλλαξε το χιόνι , άλλαξε ο τρόπος ,άλλαξαν οι άνθρωποι ;

Η λογική λέει πως όσο πιο συνχρονα μέσα έχουμε στην διάθεση μας τόσο πιο εύκολα έχουμε αποτελέσματα .

Πως όμως μπορούμε να απαιτούμε στο ακέραιο υπηρεσίες όταν οι ίδιοι δεν λειτουργούμε συνειδητά.

Αυτοκίνητα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στη μέση των δρόμων να κλείνουν την συγκοινωνία και να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τις συνθήκες ,ενώ ταυτόχρονα αυτοκίνητα πάσης φύσεως συνεχίζουν τον δρόμο τους με κατάλληλα χιονολαστιχα η αλυσίδες που προνόησαν να φορέσουν εγκαίρως και να μην δοκιμάσουν μέχρι έσχατων ,πράγμα που σημαίνει ότι θα κοπείς στα πιο δύσκολα πιθανά σημεία της διαδρομής.

Αυτόματα αυτό για όλους τους άλλους σημαίνει ταλαιπωρία σημαίνει κλείσιμο του δρόμου σημαίνει σταμάτημα του αποχιονισμού για αρκετά κρίσιμα λεπτά .

Αν δε τα UNIMAG βγάλουν και κανένα που κλείνει τον δρόμο τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ για τους υπόλοιπους .

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν πως καλά τα 4χ4 καλά τα χιονολαστιχα αλλά όταν ο καιρός δεν αστειευετε δεν χωράν «δόκιμες» και πειράματα με τα λάστιχα και την τετρακινηση.

Ας συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις και προειδοποιήσεις των υπεύθυνων και ας ρίξουμε το εγώ μας και αν χρειάζεται να φοράμε και αλυσίδες εγκαίρως (αρκεί βέβαια να έχουμε ) .

Ετικέτες

Αλυσίδες, καιρός





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345