EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Μουσακάς θαλασσινών

Συνταγή του κ. Δημήτρη Μάντσιου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 5:42:49 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Το καλοκαίρι καλά κρατεί και ή σημερινή μου πρόταση είναι ένας πρωτότυπος μουσακάς θαλασσινών γίνετε πολύ εύκολα με 4 κολοκύθια, 4 μελιτζάνες, 4 πατάτες, 250 γρ μύδια, 250 γρ καβουρόψιχα, 250 γρ ψίχα αστακού, 250 γρ γαρίδες, 1 φλιτζάνι λάδι, 2 κρεμμύδι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά τριμμένη, μαϊντανό

Ενώ για την κρέμα θα χρειαστούμε 8 κουταλιές αλεύρι, 4 κουταλιές βούτυρο, 2 λίτρα γάλα, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στη μηχανή του κιμά τα θαλασσινά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις ξανθύνει ρίχνουμε και το μίγμα των θαλασσινών, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και το αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί, το μαϊντανό και τη φρυγανιά.

Κόβουμε σε πλατιές φέτες τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες τις πατάτες και τα τηγανίζουμε. Τα φυλάμε σε χαρτί κουζίνας.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε, με φρυγανιά τριμμένη και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, γέμιση, κολοκύθια, γέμιση, μελιτζάνες, γέμιση . Ετοιμάζουμε την κρέμα σε μια βαθια κατσαρόλα σωτάρωντας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι και μοσχοκάρυ.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345