EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Επιδείνωση του καιρού - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 2-3/2/2010

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 2:28:51 πμ
ΠΗΓΗ: Meteoclub.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Καθώς φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει η καταστάση σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα ,επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας καθώς θα δημιουργηθεί ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Ελλάδας και σε συνδυασμό με τις πολικές αέριες μάζες που θα το συνοδεύουν , θα προκαλέσουν κακοκαιρία στη χώρα μάς με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε περιοχές όλης της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η κακοκαιρία θα περάσει αρκετά γρήγορα το κατώφλι της χώρας μας και οι άνεμοι θα ενισχυθούν αρκετά και ίσως προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.Φαίνεται πως θα επηρεαστεί όλη η χώρα αλλά κυρίως η δυτική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα και η υπόλοιπη χώρα αρκετά γρήγορα καθώς το χαμηλό θα σαρώσει τη χώρα μας απο τα βορειοδυτικά και απο την Ηπειρο μέχρι και τα Δωδεκάνησα με ταχύτατους ρυθμούς.Συγκεκριμένα φαίνεται να δέχονται πολλές βροχές οι νησιωτικές περιοχές του Ιονίου πρώτα και πολλά χιόνια οι περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα η Ηπειρος,η δυτικη Στερεά ,η δυτική Μακεδόνια και αργότερα και η κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η δυτική κεντρική και βόρεια ,αλλά και η βορειοδυτική Θεσσαλία.Μόλις το χαμηλό περάσει το κατώφλι της κεντρικης Ελλάδας βροχές και χιόνια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στην ανατολική Στερεά.

Βροχές και χιόνια θα σημειωθούν και στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο.Οι άνεμοι θα είναι στην αρχή νοτιοδυτικοί στην αρχή αλλά πολύ γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση δηλαδή 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ .Η θερμοκρασία σε κάθετη απότομη πτώση.

Τετάρτη 3/2/2010 - Καθώς θα περάσει ταχύτατα το χαμηλο τη νύχτα της Τρίτης πρός τη Τετάρτη βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα ήδη απο το πρωί θα έχει παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση και θα κυριάρχησει ηλιοφάνεια με την αίσθηση του κρύου πολύ έντονη, ολικός παγετός θα σημειωθεί σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σε όλη τη χώρα και στα πελάγη με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ .Η θερμοκρασία σε χαμηλά εως πολύ χαμηλά επίπεδα. Τονίζεται οτι τη Τρίτη οσον αφορά τα χιόνια αυτά θα εντοπίζονται σε χαμηλό υψόμετρο στη κεντρική και νότια χώρα και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Φαίνεται πως θα ντυθούν στα λευκά πολλές πόλεις της βόρειας χώρας ,ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς της Πελοποννήσου,της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Οσο αναφορά την ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής),την Εύβοια,την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο θα δεχτούν κατα τη διάρκεια της Τρίτης απο το απόγευμα και μετά κάποιες πρόσκαιρες και τοπικού χαρακτήρα βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Επίσης τη Τετάρτη το πρωί φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες και πιθανώς στην Εύβοια. Για τη περαιτέρω εξέλιξη του καιρού θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσονας

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345