EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Εβδομάδα παγετού

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 11:19:20 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Στην κατάψυξη θα παραμείνει σχεδόν όλη η χώρα την εβδομάδα που διανύουμε. Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Εβρος, όπου το θερμόμετρο σήμερα θα δείξει -11 βαθμούς. Για το λόγο αυτό τα σχολεία θα ανοίξουν σήμερα με μία ώρα καθυστέρηση, προκειμένου να ανεβεί έστω και λίγο ο υδράργυρος.

Στη Σαμοθράκη τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, χωρίς να είναι δυνατόν, αφού ο δυνατός αέρας δυσκολεύει την κατάσταση. «Οι δρόμοι κλείνουν εξαιτίας των δυνατών ανέμων, οι οποίοι μεταφέρουν το χιόνι σε διάφορα σημεία και κλείνουν τμήματα των αρτηριών. Το αποτέλεσμα είναι πως, ενώ όλο το βράδυ πασχίσαμε να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο, το χιόνι γρήγορα συσσωρεύτηκε, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι πρόβλημα» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Πετρούδας.

* Παγωνιά και στη Μακεδονία. Η κίνηση των οχημάτων, κυρίως στα ορεινά, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού. Η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη για την κίνηση των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: σε όλο το δίκτυο του νομού Φλώρινας. Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου. Στο 82ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης. Από το 55ο έως το 87ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού. Στις επαρχιακές οδούς Αρναίας-Ταξιάρχη, Νεοχωρίου-Βαρβάρας, Πολυγύρου-Ταξιάρχη, Βραστών-Πλανών, Αρναίας-Στανού, Παλαιοχωρίου-Παναγίας, Μ. Παναγίας-Γοματίου και Μ. Παναγίας-Πυργαδικίων. Προς τη Βασιλίτσα Γρεβενών και τα χιονοδρομικά κέντρα Ημαθίας και Πιερίας.

* Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στον νομό της Φθιώτιδας. Τα εκχιονιστικά συνεργεία είναι επί ποδός στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αλλά και στο δρόμο Λαμίας-Αμφισσας στο Μπράλλο και το 51ο χλμ. λίγο μετά τη Γραβιά. Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά τη Μακρακώμη. Τα μηχανήματα ρίχνουν τόνους αλάτι νύχτα και μέρα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο νεκροταφείο. Εκεί απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων. Επιπλέον με απόφαση της Νομαρχίας απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στην επαρχιακή οδό 22 «Πλατανές-Κυριάννα-Ιερά Μονή Αρκαδίου» από το 15ο ώς το 20ό χιλιόμετρο. *

Ο υδράργυρος μέχρι τους -20!

Ως την Παρασκευή θα κρατήσει η παγωνιά που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα και σε ορισμένες περιοχές θα κατρακυλήσει στους -20 βαθμούς. Αναλυτικά η ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ

Συννεφιές, ασθενείς χιονοπτώσεις, χιονόνερο και ολικός παγετός στα βόρεια. Η θερμοκρασία από -11 έως 3 βαθμούς στα βόρεια, -6 έως 11 στην υπόλοιπη χώρα.

ΤΡΙΤΗ

Ασθενείς βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά, μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός τη νύχτα και το πρωί.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, χιόνια στα ηπειρωτικά, παγετός τη νύχτα και το πρωί, μικρή άνοδος στη θερμοκρασία.

ΠΕΜΠΤΗ

Βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, μικρή άνοδος στη θερμοκρασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επικράτηση νότιων ανέμων, άνοδος θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια, λήξη εβδομάδας παγετού.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345