EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κρασάτο χταποδάκι με ελιές και μάραθο

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 12:30:51 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Για σήμερα αγαπητοί φίλοι και φίλες σας προτείνω ένα νοστιμότατο κρασάτο χταποδάκι με ελιές και μάραθο . Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε δύο κιλά φρέσκο η κατεψυγμένο χταπόδι, τέσσερα ξερά κρεμμύδια, ελαιόλαδο  και κόκκινο ξηρό κρασί από ένα ποτήρι, τέσσερις φρέσκες ώριμες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, δύο δαφνόφυλα και ένα φλιτζάνι του τσαγιού μάραθο.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας το χταπόδι μας από το δόντι του και αφού τα ξεπλύνουμε σχολαστικά το τεμαχίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ώστε να τραβήξει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα μόνο με τα  δικά του υγρά.

Καθαρίζουμε το χταπόδι από το δόντι και το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια και προτού σωθούν τα υγρά του ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και μετά από πέντε λεπτά τα κρεμμύδια μας ψυλοκομμένα και τα δαφνόφυλλα.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μάραθο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα.     
Καθαρίζουμε τις ελιές και τις χοντοκόβουμε και περνάμε τη ντομάτα από το ρεντέ. Ενσωματώνουμε τις ελιές με τη ντομάτα στην κατσαρόλα και αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά ακόμη να βράσει το φαγητό. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε ώστε να μας δέσει η σάλτσα. Είναι ένας υπέροχος μεζές αλλά μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο με την προσθήκη ζυμαρικών

Καλή σας απόλαυση  και "Καλή Παναγιά" σε όλους
Δημήτρης Μάντσιος


www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax  2332022212

Ετικέτες

χταποδάκι,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οκτώβριος 2019

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123