EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Φονική κακοκαιρία πλήττει τη χώρα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 6:00:06 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Μακεδονία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Βαρυχειμωνιά θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα σημειωθεί νέο κύμα χιονοπτώσεων.

 

Της Στελλίνας Μαργαριτίδου
[email protected]

Τραγικός είναι ο απολογισμός του πρώτου κύματος κακοκαιρίας, καθώς τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά χειμάρρου στη Μαγνησία. Ανέτοιμος να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας αποδείχτηκε, για μία ακόμη φορά, ο κρατικός μηχανισμός.

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχτεί οκτώ περιοχές του νομού Μαγνησίας. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το νομό πριν δύο 24ωρα. Χθες το πρωί εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ δύο άτομα νεκρά, ενώ την Πέμπτη ανασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου το άψυχο σώμα ενός 72χρονου κτηνοτρόφου.
Ο 72χρονος μαζί με τον αδελφό του παρασύρθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας, που μαίνεται τρίτη μέρα σήμερα σε όλη τη χώρα, είναι ένας 69χρονος. Ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ίδιου χειμάρρου όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του το οποίο είχε ακινητοποιηθεί από μηχανική βλάβη. Το τραγικό περιστατικό έγινε στο ύψος της επαρχιακής οδού Σούρπης - Δρυμώνα.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Προβλήματα σε πολλές περιοχές του νομού Χαλκιδικής προκάλεσαν χθες οι ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Με δυσκολία γινόταν την Παρασκευή η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Στην περιοχή του Πόρτο Κουφό, στη Σιθωνία, σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Υπερχείλισαν τα ρέματα της Φούρκας, της Σίβηρης, της Νέας Σκιώνης και της Καλλιθέας στο πρώτο πόδι. Η πυροσβεστική υπηρεσία από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής είχε δεχτεί 23 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα που πλημμύρισαν, κυρίως στην περιοχή της Κασσάνδρας.

ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Από το πρωί της Παρασκευής χιονίζει στα περισσότερα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μικρή ποσότητα χιονιού έπεσε την περασμένη Πέμπτη σε βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας. Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία την Παρασκευή, ενώ νέο κύμα χιονοπτώσεων προβλέπεται την ερχόμενη εβδομάδα.
Η πρόσβαση από την Άρνισσα, την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊκματσαλάν παραμένει αδύνατη.
Αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται προς τη Βέροια από το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, ενώ ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστός.
Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για όσους κινούνται από το 6ο έως το 28ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καστοριάς μέσω Βίγλας και από το 17ο έως το 30ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου.
Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, στα Γρεβενά. Η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δημιουργείται παγετός που κάνει το οδόστρωμα ολισθηρό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε χθες ο απόπλους από τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών Αιδηψού - Αρκίτσας και Βόλου - Σποράδων.
Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό για την Ύδρα και τις Σπέτσες. Χθες το πλοίο "Ταξιάρχης" προσάραξε στο λιμάνι της Καβάλας λόγω απαγορευτικού. Στο Βόρειο Αιγαίο έπνεαν χθες το πρωί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, με τάση εξασθένισης. Από το Σάββατο σταδιακά τα μποφόρ θα μειωθούν αρχικά σε 6 και από τη Δευτέρα σε 5 μποφόρ.  


Νέο κύμα χιονοπτώσεων από την Κυριακή

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 βαθμών Κελσίου, ενώ η σχετική υγρασία θα φτάσει το 93%. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν αποκλείεται να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Φλώρινα αναμένονται από το μεσημέρι της Κυριακή χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Στην Κοζάνη θα πέφτει χιονόνερο από την Κυριακή, με το θερμόμετρο να δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι την ερχόμενη εβδομάδα.  

  • Αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Από Σέλι προς Βέροια
  • Από 6ο- 28ο χλμ. Ε.Ο. Καστοριάς (στη Βίγλα)
  • Από 17ο- 30ό χλμ. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου)
  • Κλειστοί δρόμοι
  • Από Άρνισσα- Κερασιά- Άγιο Αθανάσιο προς Καϊκματσαλάν
  • Από Νάουσα προς Σέλι





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345