EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια για το επόμενο διήμερο

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 4:49:34 πμ
ΠΗΓΗ: AlphaTV.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην δυτική Ελλάδα έρχονται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Κακοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 και πιθανόν 10 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -4 έως 5 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία όμως η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από μηδέν έως 11 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 5 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Αττική την Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Το απόγευμα στη δυτική και βόρεια χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 8 και πιθανώς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση, ενώ παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345