EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού 21-28.01.2010

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 1:31:22 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο θα αρχίζει να επηρεάζει από τις επόμενες ώρες όλα τα Ελληνικά Χιονοδρομικά. Από το απόγευμα περιμένουμε σφοδρές χιονοπτώσεις σε Βασιλίτσα, Παρνασσό, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Μαίναλο και με το πέρασμα του χαμηλού στο Αιγαίο σε Πήλιο (όπου θα έχουν αξιόλογη ένταση και διάρκεια), 3-5 Πηγάδια, Σέλι και Ελατοχώρι. Παρά την υπεραισιοδοξία του snow-forecast τόσες μέρες, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και του γρήγορου περάσματος του χαμηλού, δεν πρέπει να περιμένουμε πολύ μεγάλα ύψη χιονιού να κάτσουν τελικά στις πίστες. Παρόλα αυτά κάθε στρώμα χιονιού είναι ευπρόσδεκτο, ειδικά από τη στιγμή που αρκετές πίστες ακόμα δεν έχουν ανοίξει.

Η αυριανή ημέρα θα βρει τα πιο πολλά χιονοδρομικά με συνθήκες χιονοθύελλας αλλά το Σάββατο πολλά από αυτά ίσως είναι ακόμα και πάνω από τα σύννεφα. Το Πήλιο το Σάββατο θα συνεχίσει να δέχεται χιόνι, ενώ τα άλλα χιονοδρομικά θα έχουν μέτριους Βοριάδες με εναλλαγές ηλιοφάνειας και ίσως κάποια λίγα φαινόμενα σε Παρνασσό και Μαίναλο. Η πρόγνωση θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Για τα αστικά κέντρα σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται η χιονόπτωση στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ η Θεσσαλονίκη κατά πάσα πιθανότητα θα δει χιόνι σχεδόν μέχρι τη θάλασσα για λίγο το Σάββατο, και η Αττική όπου περιμένουμε νιφάδες για κάποιες ώρες μέχρι την Ερυθραία αλλά τίποτα το σημαντικό.

Η Κυριακή θα κυλίσει με καλύτερο καιρό και καλές συνθήκες για σκι με εναλλαγές ήλιου και μικρά διαστήματα ομίχλης ενώ και πάλι μπορεί αρκετά χκ να είναι πάνω από τα σύννεφα.

Για την επόμενη εβδομάδα υπάρχει μεγάλη επισφάλεια και ασάφεια για την πορεία με το χαμηλό στην Αδριατική να μας επηρεάζει Δευτέρα - Τρίτη, με συννεφιές χωρίς σημαντικά φαινόμενα (με εξαίρεση ίσως μόνο τη Βασιλίτσα, το Καιμάκ και το Πισοδέρι να έχουν νέα χιόνια) και μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστούν ασθενείς χιονοπτώσεις μόνο στο Πήλιο.

Η διαφαινόμενη ενίσχυση όμως του Αζορικού Αντικυκλώνα σε ιδανική θέση για την Ελλάδα την επόμενη Πέμπτη Δυτικά της Αγγλίας θα προκαλέσει μια νέα διαταρχή από το Ιόνιο που αναμένεται να μας επηρεάσει με αρκετές χιονοπτώσεις στα βουνά την επόμενη Παρασκευή. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και ο χειμώνας φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345