EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Στρωμένες με χιόνι οι πίστες, έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 1:45:40 μμ
ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς χθες επικράτησε χιονοθύελλα, σε λειτουργία θα δοθούν σήμερα αναβατήρες και πίστες χιονοδρομίας.


Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επικράτησαν ισχυροί άνεμοι, που έφθασαν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα καθώς και χιονοθύελλα. Πάνω από 50 εκατοστά χιόνι σκέπασε τις πίστες, ενώ τα δύο ερπυστιοφόρα διαστρωτικά μηχανήματα το «πατούσαν», δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για χιονοδρομία. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έδειχναν πως στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου θα επικρατούσαν χιονοπτώσεις που αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.
Το χιονοδρομικό κέντρο που έχει ντυθεί στα λευκά παραμένει ανοικτό περιμένοντας τους χιονοδρόμους αλλά και όλους όσοι θελήσουν να το επισκεφτούν προσφέροντας τη δυνατότητα να απολαύσουν καφέ και φαγητό στο σαλέ και το Καταφύγιο. Εξειδικευμένοι δάσκαλοι περιμένουν να καθοδηγήσουν μικρούς και μεγάλους στις πρώτες τους καταβάσεις ενώ δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης καινούργιου εξοπλισμού σκι και σνοουμπορντ.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, καταβάλλει συνεχή προσπάθεια ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι πρόσβασης. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί που θα ανέβουν στην κορυφή του Πηλίου πρέπει πάντα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Για τις ανάγκες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, από την Παρασκευή αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Χάνια- Κισσός.
«Η «Πήλιον Όρος» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην τοπική ανάπτυξη και την τόνωση της τουριστικής προβολής της περιοχής. Στόχος μας παραμένει η εξέλιξη του χιονοδρομικού κέντρου, που επιθυμούμε να αποτελέσει πόλο έλξης σε πανελλαδική κλίμακα, σε έναν αναπτυξιακό παράγοντα», ανέφερε η πρόεδρος της «Πήλιον Ορος Α.Ε.» κ. Τζούλια Τσαλίκη.
Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου χωροθετείται σε υψόμετρο 1471μ στη βορεινή πλευρά του ομωνύμου βουνού και συγκεκριμένα στην κορυφή «Αγριόλευκες» στο νομό Μαγνησίας. Απέχει 350 περίπου χλμ από την Αθήνα, 240 χλμ, από τη Θεσσαλονίκη, 27 χλμ από την πόλη του Βόλου και 2 χλμ από τον οικισμό Χάνια.
Διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα, ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα και δύο συρόμενους, ένας από του οποίους είναι αναβατήρας αρχαρίων, σύγχρονης τεχνολογίας και μοναδικός του είδους στην Ελλάδα. Έξι πίστες, «Θέτις», «Ιάσων», «Πανόραμα», «Φαλκονέρα», Πίστα αρχαρίων και Πίστα αντοχής, περιμένουν μεγάλους και μικρούς να απολαύσουν τα χειμερινά σπορ.
Για τη χιονοδρομική περίοδο 2009-2010 οι τιμές εισιτηρίων και καρτών παραμένουν οι ίδιες (15 ευρώ ημερήσια κάρτα, 13 ευρώ η εκπτωτική και 10 ευρώ η αρχαρίων.
Η ετήσια κάρτα κοστίζει 150 ευρώ, ενώ η εκπτωτική κάρτα (για πάνω από 2 άτομα ή δικαιούχους έκπτωσης) κοστίζει 130 ευρώ και η παιδική αθλητική 100 ευρώ (τηλέφωνο 2428074048).
Στα λευκά Χάνια- Οθρυς
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες σε Χάνια και Ορθυ, ενώ από σήμερα αναμένεται σταδιακή ύφεση με νέα επιδείνωση και χιονοπτώσεις από την Τρίτη.
Τα Χάνια ντύθηκαν στα λευκά ενώ εφόσον η χιονόπτωση διαρκούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο θα έφθανε ακόμη και το ένα μέτρο.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χ. Τσαμπάζη «τα μηχανήματα της ΝΑΜ προχώρησαν σε αποχιονισμό διατηρώντας τα πάρκινγκ στο χιονοδρομικό και τα Χάνια, καθαρά. Δυο μηχανήματα εργάστηκαν για τον αποχιονισμό των πάρκινγκ που ήταν γεμάτα».
Η ΝΑΜ διέθεσε, χθες, τρία μηχανήματα στον κλάδο από Πορταριά έως Χάνια, ακόμη τρία στο κύκλωμα από Χάνια- Ζαγορά ενώ σε επιφυλακή παρέμεναν τα μηχανήματα στον κάτω κλάδο (Μηλιές- Τσαγκαράδα-Μακρυράχη).
Στην Οθρυ- Ανάβρα το ύψος του χιονιού που έπεσε χθες, ήταν ως το μεσημέρι 10 εκατ. Οι δρόμοι από Αλμυρό για Ανάβρα καθώς και στο κύκλωμα της Οθρυος (Κωφοί- Κοκκωτοί) παρέμεναν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν χωρίς προβλήματα.
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι από σήμερα θα υπάρξει ύφεση, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, αναμένεται από την Τρίτη.

Ετικέτες

Πηλίου, Πήλιο





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345