EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

''Ήθελε να σκοτώσει όλη τη νέα γενιά ηγετών του κόμματος''

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 7:17:41 μμ
ΠΗΓΗ: Sigmalive.com     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ανατριχιαστική είναι η ανάλυση του ιδρυτή του κόμματος Πειρατών της Σουηδίας Ρίχαρντ Φολκβίνγκε για τα όσα τραγικά ζει το Όσλο μετά από την διπλή επίθεση. Ο δράστης ήθελε να ξεκληρίσει τη νέα γενιά ηγετών του κόμματος. Η έκρηξη έγινε για να αποπροσανατολίσει την αστυνομία από τον πραγματικό του χτύπημα.

Στο μπλογκ του ο  Ρίχαρντ Φολκβίνγκε (Rickard Falkvinge) αναρωτιέται ποιο αρρωστημένο μυαλό θα μπορούσε να σκοτώσει 80 έφηβους έναν προς έναν. Φανερά σοκαρισμένος ομολογεί πως δεν μπόρεσε να κοιμηθεί το βράδυ.

"Εάν κάποιος ήθελε να σκοτώσει το μέλλον του κόμματος", λέει αυτό ήταν το καλύτερο μέρος για να το κάνει πράξη. "Ο δράστης προφανώς ήθελε να ξεκληρίσει ολόκληρη τη νέα γενιά ηγετών του κόμματος σε όλα τα επίπεδα", τονίζει.

Ο 32χρονος ήθελε όπως όλα δείχνουν να αποπροσανατολίσει την αστυνομία ώστε να ασχοληθεί με την έκρηξη και αυτός να δράσει ανενόχλητος στην ετήσια συνάντηση της νεολαίας, όπου ήθελε να σκοτώσει όλους τους 500 με 700 έφηβους που ήταν εκεί.

Στόχος ήταν ένας και μοναδικός: Να βγάλει από τη μέση όλη τη γενιά των ηγετών των εργατικών και να βλάψει την αναγέννηση αυτού.

Όλο αυτό κατά τον Φολκβίνγκε δεν ήταν τυχαίο αλλά άκρως οργανωμένο. Σκοτώνοντας όσους περισσότερους νέους γινόταν θα άφηνε ένα μεγάλο κενό γενεών στο κόμμα που δεν θα του άφηνε περιθώριο να επιβιώσει πολιτικά. Αυτά τα παιδιά σε 20 με 25 χρόνια θα ήταν οι νέοι ηγέτες του κόμματος.

 

 "Ποιος ψυχοπαθής σκέφτεται τόσο μακροπρόθεσμα"; διερωτάται.

"Αν προσέξουμε καλά τις λεπτομέρειες θα τρομάξουμε ακόμα πιο πολύ", τονίζει. Ο δράστης διατηρούσε τόσο προφίλ στο Facebook και στο Twitter αλλά δεν ήταν προφίλ ενός κοινού ανθρώπου καθώς δεν είχε φίλους, είχε μόνο φωτογραφίες και εξέφραζε τις πολιτικές του πεποιθήσεις μέσω μηνυμάτων.

Ό,τι έγραφε ήθελε να τα βρουν και να τα διαβάσουν.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία. Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα."

 "Ποιος σκοτώνει έτσι εν ψυχρώ ένα τσούρμο απροστάτευτων εφήβων που είναι παγιδευμένα σε ένα νησί"; αναρωτιέται έκπληκτος.

"Εκτελέστηκαν εν ψυχρώ βάση μιας πολιτικής στρατηγικής η οποία είχε σκοπό να κατακερματίσει το κόμμα των εργατικών για πολλές δεκαετίες στο μέλλον", καταλήγει.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345