EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Λύμπε: Τα ''αποβράσματα'' κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 7:02:56 μμ
ΠΗΓΗ: Newsit.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ο έμπειρος επιθετικός δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσους έφεραν το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάσταση και τόνισε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για να "καθαρίσει" η κατάσταση.

Υπό βροχή αλλά και με οπαδούς η προπόνηση – Χιμένεθ: Έχετε την τιμή να φοράτε την φανέλα της ΑΕΚ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αφού πρώτα αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα προετοιμασία της ΑΕΚ, εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων έχουν εμπλακεί σε στημένα ματς, χαρακτηρίζοντας του "αποβράσματα".

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του "Λύμπε":

Μέχρι στιγμής η προετοιμασία σου θυμίζει την προετοιμασία του Φερέρ;

«Ναι έχουν κοινά στοιχεία με τον Φερέρ, σε ότι αφορά στη φιλοσοφία. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Ο προπονητής είναι εδώ δεύτερη χρονιά, έχει μπει περισσότερο στο πνεύμα και της ομάδας και της ελληνικής νοοτροπίας και προσωπικά πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα αυτό τον χρόνο».

Το γεγονός ότι δεν έχουν αναδειχθεί παιδιά απ’ τις ακαδημίες, είναι κάτι που λείπει απ’ την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια;

«Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Χρόνια τώρα το συζητάμε και το φωνάζουμε, αλλά απ’ ότι έχει αποδειχθεί δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό, μια σοβαρή προσπάθεια πάνω σ’ αυτό τον τομέα, χωρίς να θέλω να θίξω όσους ασχολούνται με αυτό το κομμάτι. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν εξαιρέσω 1-2 περιπτώσεις, οι οποίες δείχνουν ότι έχουν τα φόντα να κάνουν κάτι περισσότερο, δυστυχώς υστερούμε πολύ και πρέπει να δώσουμε βάση γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο μας οδηγεί εκεί».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει ο Χιμένεθ στην ομάδα;

«Αυτά που θέλει να περάσει από πέρυσι, αλλά αν θυμάστε μια δήλωσή μου, η οποία ίσως έχει παρεξηγηθεί κιόλας, είχα πει ότι η ομάδα δεν καταφέρνει να παίξει αυτό που θέλει ο προπονητής. Είμαι της ίδιας άποψης και φέτος. Η ομάδα πρέπει να είναι ευέλικτη. Καταλαβαίνω και μπορώ να σκεφτώ ότι ο προπονητής θέλει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Είναι μια νέα προσπάθεια, στην ομάδα υπάρχουν πολλά «στοιχήματα». Μακάρι να μας βγουν. Όλοι αυτό θέλουμε. Αν μας βγουν πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλει ο προπονητής. Αν όχι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αυτή είναι η άποψή μου».

Επειδή η άποψή σου μετράει, κάνε μας ένα σχόλιο για ό, τι συμβαίνει γύρω μας. Φάκελος στημένα, βία στα γήπεδα, οικονομική κρίση. Η διοίκηση ζητάει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα. Τελικά γιατί να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο; Εσύ θα έμπαινες σ’ αυτή τη διαδικασία;

«Ναι θα έμπαινα σ’ αυτή τη διαδικασία, γιατί δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σ’ αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι τα «αποβράσματα» που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο το κατέστρεψαν. Οι μόνοι που μπορούμε να τα αποβάλλουμε είμαστε εμείς. Οι ποδοσφαιριστές και ο αγνός φίλαθλος που θέλει να πάει στο γήπεδο να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι με την παρουσία του κόσμου θα περάσει το μήνυμα ότι εμείς θέλουμε να βλέπουμε «καθαρό» ποδόσφαιρο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με συνάρτηση την τιμωρία αυτών των «αποβρασμάτων». Την παραδειγματική τιμωρία τους. Όποιος έχει ανάμειξη σ’ αυτή την περίπτωση και είναι ένοχος, να τιμωρηθεί παραδειγματικά» και όσο πιο σκληρά γίνεται».

Νιώθεις ότι σ’ έχουν κλέψει μετά από όσα έχουν γίνει γνωστά;

«Δεν είναι κάτι το οποίο το νιώθω τώρα. Είναι μια κατάσταση, η οποία διαιωνιζόταν  στην Ελλάδα και θα δούμε αν συνεχιστεί αυτό. Σίγουρα έχω σκεφτεί ότι πολλά πράγματα στα παίρνουν μέσα απ’ τα χέρια και αποδείχθηκε αυτό τώρα. Στο παρελθόν μάλιστα είχαμε χαρακτηρισθεί και γραφικοί αν βγαίναμε και λέγαμε κάτι, αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τουλάχιστον ας αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό ζητάει όλος ο φίλαθλος ο κόσμος».

Σε μια συνέντευξη που έδωσες στο τέλος του πρωταθλήματος είπες ότι πέρυσι στην προετοιμασία κάναμε δηλώσεις υπεραισιόδοξες, αν και γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προβλήματα. Φέτος τι γίνεται; Κρατάμε χαμηλούς τόνους, απλά γιατί πρέπει ή υπάρχει κάτι άλλο;

«Όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αν έλεγα πέρυσι ότι είναι «στοίχημα» κάποιοι παίκτες θα με έλεγες «τρελό. Τώρα η πραγματικότητα είναι αυτή. Έχουν έρθει κάποια νέα παιδιά, τα οποία δεν τα γνωρίζαμε, τα οποία είναι νεαρά και πρέπει άμεσα να αποδείξουν και να αποδώσουν για να πάει η ομάδα καλύτερα. Χωρίς βέβαια αυτό να τους αγχώσει. Έτσι πρέπει να γίνει. Αισιόδοξοι είμαστε σίγουρα. Προχωράμε, δουλεύουμε, είναι ευχάριστη η κατάσταση, αλλά πάμε βήμα - βήμα».






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345