EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΗΠΑ προς Ευρώπη, ενωθείτε γιατί... χανόμαστε

Άμεσες λύσεις απέναντι στην κρίση, ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, για να μην επηρεαστούν και άλλες χώρες.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 7:33:21 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

"Ολοφάνερα η Ευρώπη πρέπει να οπλιστεί με μεγαλύτερο σθένος στην προσπάθειά της να δαμάσει τον κίνδυνο μίας κλιμάκωσης της παρούσας κρίσης. Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες έλαβαν έναν αριθμό μέτρων, στην κατεύθυνση αυτήν ακριβώς, στη διάρκεια των λίγων εβδομάδων που πέρασαν", τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Τ. Γκάιτνερ κάλεσε τους Ευρωπαίους ιθύνοντες να αναλάβουν δράση ώστε "να εμποδίσουν τις δυσχέρειες που συνδέονται με το χρέος ορισμένων κρατών να εξελιχθούν σε μια ακόμα ευρύτερη κρίση".

Επιπρόσθετα ο Τ. Γκάιτνερ υπογράμμισε σχετικά με τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών ότι, "όλα αυτά είναι εποικοδομητικά, όμως ο κόσμος έχει ανάγκη να δει τους Ευρωπαίους ιθύνοντες να δρουν τώρα (...) υλοποιώντας συμπληρωματικές αλλαγές, που θα συνεισφέρουν να δαμάσουν τους κινδύνους μίας ευρύτερης κρίσης. Έχουν τους τρόπους να πετύχουν κάτι τέτοιο, χωρίς να επιβαρύνουν κι άλλο το φορτίο για την παγκόσμια οικονομία και, φυσικά, είναι αυτό που θέλουμε οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες να κάνουν".

Για την οικονομία των ΗΠΑ

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός των Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι, " θα έχει υπογραφεί έως την 2α Αυγούστου μια πολιτική συμφωνία για την αύξηση του ανωτάτου ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού" η οποία θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι: "Κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι αποκλείεται μία στάση πληρωμών. Μια στάση πληρωμών θα είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ και για όλον τον πλανήτη".

"Το Κογκρέσο δεν μπορεί παρά να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού του αμερικανικού δημοσίου", υπογράμμισε ο Τ. Γκάιτνερ.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345