EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Άλσους

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 10:09:36 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου οι εργασίες αντιπυρικής προστασίας στο Άλσος Παπάγου από εθελοντές του ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας. Στις εργασίες συμμετέχουν 20 άρτια εκπαιδευμένοι στη χρήση μηχανημάτων καθαρισμού Γερμανοί, Αυστριακοί και Έλληνες εθελοντές υπό την επίβλεψη των αρμοδίων αρχών του Δήμου, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποστήριξη της προσπάθειας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το Εθελοντικό Σώμα ΕΣΕΠΑ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 7 το πρωί της Πέμπτης και διεξάγονται σε όλο το μήκος του δικτύου μονοπατιών που διαθέτει το άλσος. Απομακρύνονται εύφλεκτη φυτική ύλη και απορρίμματα σε ακτίνα 2 μέτρων από τα μονοπάτια, τα οποία καθαρίζονται για να δοθούν σε ασφαλή χρήση στους πολίτες. Καθαρισμός εύφλεκτης φυτικής ύλης θα γίνει στη συνέχεια γύρω από τις εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού και κάτω από τις κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Το συντονισμό των εργασιών κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νίκος Σαχινίδης με την αρωγή και τη συνεργασία των Αντιδημάρχων Καθαριότητας κ. Θ. Θεοδωρίδη και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μωυσιάδη καθώς και του εθελοντή επόπτη Στ. Διαμάντη. Ο Δήμος διαθέτει υλικοτεχνικό εξοπλισμό συμπληρωματικό σε αυτόν που διαθέτει το ΕΣΕΠΑ καθώς και τροφή στους εθελοντές.

Αν και η προσέλευση των Βεροιέων ήταν μάλλον χαμηλή, οι νέοι που προσήλθαν την πρώτη ημέρα των εργασιών βοήθησαν σημαντικά στην αποκομιδή των υλικών που απομακρύνονται από τα μονοπάτια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Στα πλαίσια αυτά, η βοήθεια κάθε πολίτη που διαθέτει ελεύθερο χρόνο είναι πολύ σημαντική στο έργο των νέων εθελοντών που έχουν έλθει από τις χώρες τους για να προσφέρουν στον τόπο μας γι’ αυτό και ο Δήμος καλεί όλους και όλες που μπορούν να βοηθήσουν με προσωπική εργασία, να αφιερώσουν έστω και λίγα λεπτά στον καθαρισμό του άλσους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Οι πολίτες, ειδικότερα οι νέοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με αλλοδαπούς ευρωπαίους εθελοντές, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται και να συμμετάσχουν στα δωρεάν Προγράμματα εκπαίδευσης Εθελοντών Πυροσβεστών – Διασωστών που υλοποιούνται όλο το καλοκαίρι στις άρτιες εγκαταστάσεις του ΕΣΕΠΑ στα Ριζώματα, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345