EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σε αναζήτηση χιονιού…

Ο χειμώνας που δεν έρχεται…

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 1:35:06 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: Sirios

Κυριακή 10-1-09

Ποιος θα το πίστευε ότι μέσα στο Ιανουάριο θα επικρατούσε τέτοια κατάσταση στα βουνά μας πριν ένα μήνα .
Ακόμα και στις πιο ανήλιες κορφές του Βέρμιου το χιόνι λιγοστό εκεί που πέρυσι τέτοια εποχή γράφαμε γραμμές σε φρέσκο χιόνι τώρα όσο όμορφο και να είναι το τοπίο σε πιάνει απελπισία.
Παίρνοντας τα ορειβατικά σε αναζήτηση χιονιού στις παρακείμενες κορφές των 3-5 Πηγαδιών ,
Διαπίστωσα ότι και εκεί πλέον οριακά μπορείς να κινηθείς .
Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή λοιπόν από το να κάνω σπονδές στα πνεύματα του βουνού και του χιονίου για φρέσκο χιόνι .Το τι ακολούθησε δεν το πίστευα ούτε εγώ παρόλο που ήμουν εκεί και το ζούσα ...
Στα επόμενα 10 λεπτά ήμουν στο μέσο μιας χιονοθύελλας εν εξελίξει.
Παίρνοντας λοιπόν το δρόμο της επιστροφής μέσα από το λούκι και τον παράδεισο διαπίστωσα ότι το τεχνητό χιόνι που έκαναν τα μηχανήματα είναι αρκετό και αποτελεί μια καλή βάση για τις επικείμενες χιονοπτώσεις.
Φθάνοντας στο πλάττω του παράδεισου είχα την ευκαιρία να κάνω και λίγες στροφές σε 2-3 εκατοστά φρέσκιας αφράτης πούδρας (χεχε), και να συναντήσω και τα μέλη του ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που βρήκαν την ευκαιρία για πεζοπορία στις λιγοχιονισμένες πλάγιες του Βέρμιου.
Στα επόμενα λεπτά και όπως απότομα ήρθε το ίδιο απότομα έκοψε το χιόνι αφήνοντας αμυδρά σημάδια και υποσχέσεις για καλή συνέχεια.
Κλείνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω ότι παρόλο που η Ελλάδα είναι κατά κανόνα ορεινή χώρα
Το ορειβατικό σκι σε όλες του τις μορφές δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη . Όσοι λοιπόν έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε από φίλους ή βρεθείτε σε καταστήματα που έχουν πλέον εξοπλισμό προς ενοικίαση τολμήστε το και σίγουρα θα δείτε άλλες εικόνες στα βουνά και στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αυτά. Βέβαια πρέπει να επισημάνω πως οι προϋπόθεσης ασφάλειας είναι πολλές ,αλλά μια πρώτη επαφή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε βουνό με σύνεση και ασφάλεια .

 




















 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345