EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Υποχωρεί η κακοκαιρία στην Ευρώπη

Βελτιώνεται η κατάσταση του καιρού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 11:27:26 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Καθημερινή»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Υποχωρεί η κακοκαιρία στη Γερμανία, όμως εξακολουθούν να σημειώνονται καθυστερήσεις στις συγκοινωνίες και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά στα βόρεια της χώρας.

«Η κατάσταση βελτιώνεται συνολικά σε όλες τις περιοχές», δήλωσε ο μετεωρολόγος Γενς Χόφμαν. «Προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στη βόρεια Γερμανία που επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες το σαββατοκύριακο, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί.

Αρκετές κοινότητες στο νησί Φέμαρν στη Βαλτική παραμένουν και σήμερα αποκομμένες εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση και πολλά σχολεία κυρίως στη βόρεια και δυτική Γερμανία θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα το πρωί ακυρώθηκαν εννιά πτήσεις από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου το σαββατοκύριακο ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιβάτες εξαιτίας της ακύρωσης τριακοσίων πτήσεων.

Στην Ελβετία επαναλαμβάνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Γενεύης που είχαν διακοπεί το Σάββατο και στη Γαλλία η κατάσταση στα αεροδρόμια βελτιώνεται.

Στη Βρετανία τα μεγαλύτερα αεροδρόμια παρέμειναν ανοικτά χθες, όμως σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από την κακοκαιρία, τη χειρότερη των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Στην Πολωνία, προβλήματα από την χαλαζόπτωση δημιουργήθηκαν στη σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Βαρσοβία και την Κρακοβία. Περίπου 80.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της Κατοβίτσε.

Στις ΗΠΑ το κύμα κακοκαιρίας είναι πρωτοφανές ειδικά για τις νότιες πολιτείες, όπως η Φλόριντα όπου σημειώθηκαν ιστορικά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, πέντε άνθρωποι-ανάμεσά τους δύο παιδιά-έχασαν τη ζωή τους στην Τζόρτζια και το Βερμόντ.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345