Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 8:28:55 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr
Αγαπητοί μου φίλοι για σήμερα σας προετεινω τη δροσιστική μας σαλάτα Γκιούλ Μπαξέ.
Θα χρειαστούμε λίγα φύλλα ρόκας, 2 καρώτα τριμμένα, λίγο λάχανο πολύ ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ½ κουταλιά της σούπας βασιλικό,1κουταλια της σούπας μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια τρυφερή βαλεριάνα (όταν είναι η εποχή της)4 μεγάλα φύλα μαρούλι, 5 λιαστές ντομάτες, 4-5 πολύ λεπτές φέτες κεφαλογραβίερα, 3 κριτσίνια σπασμένα στη μέση 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό από ρόδι, 1 κουταλιά ξύδι, το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλάτι
Θα ξεκινήσουμε πλένοντας καλά και σκουπίζοντας όλα τα λαχανικά Στη συνέχεια σε μια μεγάλη γαβάθα τρίβουμε το καρώτο, ψιλοκόβουμε τη ρόκα, το λάχανο, το μαρούλι, το μαϊντανό, το βασιλικό και τον άνηθο και τα τοποθετούμε στη γαβάθα.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με δυο μεγάλα κουτάλια μέχρι να υπάρχει ομοιογενή χρωματική αρμονία των λαχανικών και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε από επάνω τη βαλεριάνα και τα κριτσίνια. Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε όλα τα υγρά (λαδί ,ξύδι, ροδί, λεμόνι) και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα με την οποία ραντίζουμε όλη τη σαλάτα.
Στη συνέχεια διακοσμούμε περιμετρικά με τις λιαστές ντομάτες βάζοντας από επάνω τις φέτες από το κεφαλοτύρι και τη βαλεριάνα.
Απολαμβάνουμε τη γευστική γκιούλ μπαξέ σαλάτα και σαν πλήρες γεύμα