EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της Βέροιας για μια πιο καθαρή πόλη

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 6:16:49 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Tην ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών για να διατηρείται καθαρή η πόλη της Βέροιας, ζήτησε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, ώστε να βοηθούν οι δημότες όσο περισσότερο μπορούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

«Ξεκινάμε μια καμπάνια με στόχο να αλλάξει ο κόσμος συνήθειες. Δεν είναι καθαρός ένας τόπος που έχει πολλούς οδοκαθαριστές στους δρόμους, αλλά ένας τόπος που έχει πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στην καθαριότητα. Εάν δεν βοηθήσουν οι δημότες, ο δρόμος της καθαριότητας είναι μοναχικός και δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε η κ.Ουσουλτζόγλου.

Όπως υπογραμμίστηκε, στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα καθαριότητας και απορριμμάτων γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν και οι γειτονικοί δήμοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Επιπλέον, η κ.Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στο οριστικό κλείσιμο των χωματερών και τα τσουχτερά πρόστιμα που πρόκειται να επιβάλλει από τα τέλη Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δήμος Βέροιας έχει έρθει σε συμφωνία να μεταφέρει τα σκουπίδια του στην Κοζάνη, ώστε να μην του επιβάλλονται πρόστιμα.

«Μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτα μπορούσε ο καθένας να αδειάζει οτιδήποτε στις χωματερές. Αυτό σταματά αμέσως, εάν δεν θέλουμε να μας επιβάλλεται κάθε μέρα πάνω από 30.000 ευρώ πρόστιμο από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Με το κλείσιμο όμως και των τελευταίων χωματερών θα πρέπει να υπάρχει πιο έντονη αστυνόμευση ώστε να αποτρέψουμε την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων», καταλήγει η δήμαρχος.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345