EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σε λευκό πέπλο Ελλάδα και Ευρώπη

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 1:36:11 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Τα Νέα»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε με χιονόνερο να πέφτει από νωρίς το πρωί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και το θερμόμετρο να δείχνει τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αραιά χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο οδικό δίκτυο.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην παράκαμψη των Τεμπών.

Αλυσίδες απαιτούνται στα τελευταία 10χλμ, στις οδικές προσβάσεις από τον Αγιο Αθανάσιο, την Αρνισσα και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας -Καϊμάκτσαλαν, ενώ ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από Βέροια και Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο Βέρμιο.

Αραιά χιονόπτωση σημειώνεται στη Βέροια, αλλά και στην πόλη του Κιλκίς, ενώ παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην πόλη των Γρεβενών, όπου χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας και ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κοζάνης.

Την ίδια στιγμή χάος επικρατεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, χθες βράδυ η θερμοκρασία υποχώρησε στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκτιμάται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 25 εκατοστά, καθώς το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται προς τα νότια της χώρας.

Τόσο στη Σκοτία όσο και στην κεντρική και δυτική Αγγλία εκδόθηκαν έκτακτες προειδοποιήσεις για σφοδρή χιονόπτωση και πάγο στους δρόμους για σήμερα και αύριο.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ παρέμεινε κλειστό έως τα μεσάνυχτα εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ενώ οι πτήσεις ακυρώθηκαν και προς το αεροδρόμιο του Λιντς Μπράντφορντ.

Με εμπόδια διεξάγονται, επίσης, τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, καθώς πολλές είναι οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις δρομολογίων στην ανατολική ακτή από τη Σκοτία και τη βόρεια Αγγλία ως το Λονδίνο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345