EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιονοπτώσεις

Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα 5/1/2010

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 4:24:03 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Κατ' αρχήν, εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους έχουν την τιμή να διαβάζουν τις καταπληκτικές προγνώσεις μου. thematrix2 thematrix10

Οι θερμοκρασίες βρίσκονται σε καθαρά χειμερινά επίπεδα σήμερα, πολλές περιοχές, κυρίως στα βόρεια, έχουν θερμοκρασίες κοντά και κάτω από το μηδέν ενώ ακόμα και η Πάρνηθα φιλοτιμήθηκε να μας δείξει αρνητικό πρόσημο στο θερμόμετρό της. Έτσι για να έχουμε μια σφαιρικότερη άποψη του τι σήμαινε φετινός Δεκέμβρης (αν και τα ανύπαρκτα χιόνια στα ΧΚ βοηθάνε ήδη αρκετά γιαυτό) αναφέρω ότι στις 24 από τις 31 ημέρες του Δεκεμβρίου που έχει κρατήσει στο αρχείο ο σταθμός του Κοτσύφη στα 1330 της Πάρνηθας μόνο 2 είχαν αρνητικές θερμοκρασίες με μέγιστη θερμοκρασία τους 15,5βαθμούς, θυμίζει δηλαδή αρχείο από μετεωρολογικό σταθμό στο κέντρο της Αθήνας σε παλιότερες χρονιές.

Τις επόμενες ώρες φαίνεται ότι έρχεται η ώρα της βόρειας Ελλάδας να δει κάποιες χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αιτία γιαυτό ένα εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό στην κεντρική μεσόγειο το οποίο κινείται βορειοανατολικά και θα μας καλύψει, εν μέρει, με το θερμό του τομέα, κυρίως τα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα από αργά το βράδυ σήμερα για ένα 48άωρο.

Αύριο λοιπόν θα χιονίζει το πρωί σε όλα τα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας και ίσως και της δυτικής Στερεάς καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα, τα περισσότερο υετό θα έχει στα βορειοδυτικά για μια ακόμα φορά, η δυτική Μακεδονία δε αναμένεται να ντυθεί εξ' ολοκλήρου στα άσπρα. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι εντονότερα στα δυτικά προσήνεμα μέρη. Το λευκό όνειρο θα αρχίσει να σβήνει καθώς η μέρα θα προχωράει προς το μεσημέρι και σταδιακά οι θερμοί νοτιάδες θα εκτοπίζουν τις παραμένουσες ψυχρές αέριες μάζες μετατρέποντας το χιόνι σε βροχή, μέχρι την Τετάρτη δε οι βροχές θα έχουν εκτοπίσει τελείως το χιόνι ακόμα και σε μεγαλύτερα υψόμετρα από τα 1500μέτρα αν και θα περιορίζονται πλέον μόνο στα βορειοδυτικά διαμερίσματα της χώρας.

Όσον αφορά στα ΧΚ, το πιο νότιο χιονοδρομικό που θα δεχθεί πιθανώς αξιόλογο χιόνι είναι του Καρπενησίου. Νοτιότερα, θα ρίξει τρίχες, ειδικά το Μαίναλο και το Πήλιο θα είναι για άλλη μια φορά τελείως εκτός εποχής και θερμοκρασιακά. Ο καιρός είναι για άλλη μια φορά υπέρ της Βασιλίτσας, του Πισοδερίου και του Καϊμακτσαλάν και κατά δεύτερο λόγο του Βερμίου και θα πιάσει κάπως και το Φαλακρό. Το Μέτσοβο είναι σε καλή θέση για αυτή την κακοκαιρία αλλά στο τέλος θα το προδώσουν οι συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες.
Καταγράφηκε

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345