EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πράσινη ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ποια περιβαλλοντικά προβλήματα ανέδειξαν ως σημαντικότερα για την πόλη τους οι Θεσσαλονικείς, σε ψηφοφορία που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 8:31:31 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Τη ρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου και την έλλειψη πρασίνου θεωρούν οι Θεσσαλονικείς ως τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 3.831 ατόμων, την Κυριακή, 5 Ιουνίου,  κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, τα δυο προβλήματα «ενοχοποιήθηκαν» περισσότερο για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην πόλη με ποσοστό 17% το καθένα, ενώ ακολούθησαν με 16% το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

 

Μικρότερα ποσοστά συγκέντρωσαν τα αστικά απορρίμματα με 13%, η ατμοσφαιρική ρύπανση με 12% και η ηχορύπανση με 9%.

 

Φαίνεται όμως ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αναπτύξει αρκετά την περιβαλλοντική τους συνείδηση, αφού, σύμφωνα με έρευνα σε πενήντα εθελοντές που πραγματοποίησε το Τμήμα Περιβάλλοντος της αντιδημαρχίας, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους φυσικό αέριο, αν και υπάρχουν αρκετοί ακόμη που ζεσταίνονται με πετρέλαιο.

 

Μικρό ποσοστό, κάτω του 5%, δήλωσε ότι δε χρησιμοποιεί κανένα μέσο θέρμανσης για οικονομικούς λόγους, ενώ άλλοι επιλέγουν τα κλιματιστικά, ακόμα και για τη θέρμανση. Από την άλλη πλευρά,η μόνωση των κτιρίων τις περισσότερες φορές απουσιάζει παντελώς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση ενός σπιτιού.

 

«Τα παραπάνω στοιχεία είναι απλώς ενδεικτικά, καθώς το δείγμα των εθελοντών που συμμετείχαν στο διαδικτυακό πρόγραμμα ήταν πολύ μικρό. Ωστόσο είναι στις προθέσεις μας να ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα ώστε να έχουμε μια αναλυτικότερη "ενεργειακή αποτύπωση" από ένα επαρκές στατιστικό δείγμα των κατοίκων της πόλης, ώστε αναλόγως να ληφθούν μέτρα ή να δοθούν κατευθύνσεις», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων,  κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345